Witte jassen, echte mensen (2): de kliniekregisseur

By 6 juni 2017nieuws

Verhaal in afleveringen over waarom wij bij Cosmetic Clinics doen wat we doen, de mensen aan de frontlinie en achter de schermen, hun motivatie, waarom klanten voor ons kiezen en bij ons terugkomen, kortom: hoe het allemaal zo gekomen is!

De kliniekregisseur | botox en fillers AlmereDe man en de vrouw kenden elkaar al jaren. Hij was in een grijs verleden twee keer klant bij haar relocatiebedrijf geweest, zij was een ondernemer en organisator pur sang. Geknipt voor de job, vond hij.
Zij dacht daar zelf heel anders over. Botox en fillers? Mwah…. Ze was meer van het biologische en organische en groene en zo. En best tevreden met haar nieuwe, rustige, freelance bestaan als vertaler/copywriter.

Aan de andere kant… Dit soort kansen ligt ook weer niet voor het oprapen… Zeker niet als je de 45 (al even) gepasseerd bent… Bovendien hield de vrouw wel van een uitdaging.

Doen dus maar! Pakken die kans. Uit die comfortzone. Aan de slag.

Maar waar te beginnen? De vrouw had namelijk nog minder verstand van botox en fillers dan de man. Een grondig literatuuronderzoek was nu niet voldoende, het moest natuurlijk ook aan de praktijk getoetst worden.
Dat was nog wel even slikken voor de vrouw… oei, naalden en spul in haar gezicht? Gaat dat wel goed?

En juist dat bleek haar beste leerschool. Want ze stond nu immers volledig in de schoenen van haar aanstaande klanten… Waar let je op? Wat wil je weten? Wat is het allerbelangrijkste criterium voordat je besluit om een naald in je gezicht te laten zetten?

Juist, ja.
De arts.

Want het product kan nog zo goed zijn, de behandelkamer nog zo schoon en de kliniek nog zo goed aangeschreven – wat uiteindelijk de doorslag geeft, is: vertrouw ik die arts? Wil ik daar de stoel bij in? Mag die aan mijn gezicht gaan boetseren?

Dus belangrijker dan het verzorgen van de juridische oprichting, inkoopcontracten, inrichting van de kliniek, administratie, klantendossiersysteem, kwaliteitsprotocollen, website, drukwerk, reclame en marketing, was het vinden van de arts. Een goede, betrouwbare cosmetisch arts met ervaring, passie voor het vak, oog en geduld voor de mens achter de cliënt, prettig in de omgang, die freelance of als zzp’er zonder vast contract op onregelmatige uren-basis wilde meegroeien met een startende kliniek – en dat allemaal in Lelystad…
Waar oh waar vind je zo iemand?
(wordt vervolgd)

Deel 1 gemist?

Lees hoe en met wie het allemaal begon in “Het snode plan“.

Volgende aflevering:

Deel 3: de cosmetic sculptor. Er kan begonnen worden met behandelen.