Safety first

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Niveau artsen

Onze artsen zijn allemaal BIG-geregistreerd en speciaal opgeleid voor de behandelingen die ze geven. Na- en bijscholing vindt voortdurend plaats, via specialistische workshops. De meeste van onze artsen zijn ook huisarts, wat nog eens een extra medische veiligheidsdimensie aan hun werk als cosmetisch arts geeft. Nieuwe artsen die voor ons komen werken, worden eerst zorgvuldig gescreend en krijgen een verplichte “meeloopperiode” bij onze kliniek voordat ze zelfstandig cliënten mogen behandelen.
Onze kliniek is aangesloten bij de NVEG (Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde), die zich ten doel stelt om de wetenschappelijke benadering van de klinische praktijk in de esthetische geneeskunde te bevorderen. Net als bij onze kliniek staat bij de NVEG professionaliteit in het vak en daarmee het welzijn van cliënten voorop.

Ontevreden?

En mocht het resultaat van een behandeling toch niet aan de verwachtingen beantwoorden, dan zijn wij de eerste om dat samen met de cliënt op te lossen.
Komen we er samen onverhoopt niet uit, dan kun je aankloppen bij de klachtencommissie van de NVEG, of bij het landelijke meldpunt Klachtenportaal Zorg.
Gelukkig is het nog nooit voorgekomen dat we er samen niet uitkwamen, maar het is altijd goed om te weten dat je in voorkomende gevallen bij een onafhankelijke instantie terecht kunt met je klacht.

Transparantie

Zo helder als we zijn over waar je naartoe kunt met een klacht, zo eerlijk zijn we ook in onze consulten. Cosmediek is voor ons niet: “U vraagt, wij prikken”, maar wel: “Wat past het best bij jou?”. Je krijgt van ons een eerlijk advies, ook als dat anders is dan wat je zelf in gedachten had. We willen dat je met een goed gevoel over jezelf bij ons de deur weer uitstapt. Niet dat je eruit gaat zien als iemand anders.

Kwaliteit

Natuurlijk werken we alleen met veilige producten, die voldoen aan alle eisen die er door de overheid aan gesteld worden. Onze botuline toxine en fillers zijn goedgekeurde A-merken van topkwaliteit.
Cosmetic Clinics werkt volgens kwaliteits- en veiligheidsprotocollen die tegemoet komen aan de eisen die aan een cosmetische kliniek worden gesteld. Alle medische en operationele procedures zijn hierin vastgelegd en vormen de norm volgens welke door alle medewerkers bij de kliniek wordt gewerkt.
Daarnaast werken we met een goed beveiligd, state-of-the-art cliëntensysteem, waar alle relevante informatie per cliënt in wordt opgeslagen. Behandelhistorie, eventuele beperkingen, medische geschiedenis, bijzonderheden – het is allemaal inzichtelijk voor je behandelend arts. Maar ook als er onverhoopt een arts uitvalt, kan een vervanger dus moeiteloos de draad oppakken.
Onze behandelkamer is uiteraard brandschoon en voldoet aan de hygiëne-eisen die je van een professionele kliniek mag verwachten.

Werkwijze

Als je voor het eerst komt, nemen we uitgebreid de tijd om kennis te maken. Over en weer. Jij wilt weten wat je voor vlees in de kuip hebt. Hoe we te werk gaan. Of de arts je aanstaat. Wij willen weten wat je verwachtingen zijn. Hoe we je kunnen helpen. En of behandeling verantwoord is.
Pas als jij het gevoel hebt dat je weet wat je weten wilt en dat je je lekker en veilig voelt bij de arts, en wij het gevoel hebben dat we ook echt wat voor je kunnen betekenen, gaan we over tot behandeling. Jij bepaalt overigens of je meteen behandeld wilt worden, of toch eerst even wilt nadenken en liever later een afspraak maakt. (Je kunt eventueel zelfs nog een 3D-foto van je gezicht laten maken, bijvoorbeeld als je verlanglijstje lang is en je eerst een beeld wilt hebben van hoe je er na afloop uit kunt gaan zien. )
En de behandeling zelf? De meeste mensen ervaren het als ‘speldenprikjes’. “Het viel achteraf ontzettend mee.” “Heb ik me dáár van tevoren zo druk over gemaakt?” “Het stelt echt niets voor.” Er zijn gebieden die wat gevoelig kunnen zijn, maar die kunnen we desgewenst ook even verdoven. Naar keuze met een crème of met een prikje.
Je krijgt van ons alle informatie mee die je nodig hebt – ook de do’s en don’ts voor en na de behandeling. Kijk anders vast even hier. Daar staat de hele procedure uitgebreid beschreven en is alle benodigde informatie downloadbaar.
Voelt het goed tot nu toe? Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken met een van onze artsen, voordat je besluit de volgende stap te zetten.
Wil je eerst een telefonische kennismaking met onze kliniek, of wat meer informatie, bel dan 085 401 9820. Als schrijven je beter ligt, stuur dan een e-mail of vul het contactformulier in.