Veelgestelde vragen aan Cosmetic Clinics

Hieronder vindt u de antwoorden op vaak gestelde vragen aan Cosmetic Clinics. We hebben deze zo goed mogelijk gegroepeerd op verschillende gebieden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij zullen uw vraag dan persoonlijk beantwoorden.

Vragen over afspraken

Vragen over (zorg)verzekering en kosten

Wat zijn de openingstijden van Cosmetic Clinics?

Wij vinden het belangrijk om u alle tijd en aandacht te geven die uw uiterlijk nou eenmaal verdient. Daarom werken wij uitsluitend volgens afspraak.
Als u tijdig uw voorkeur voor een bepaalde dag of tijdstip aangeeft, dan houden wij daar zoveel mogelijk rekening mee. Eventueel kunnen we u in overleg ook een avondconsult aanbieden.

Ja, ik wil nu graag een afspraak maken

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt op drie  manieren een afspraak maken: telefonisch, per e-mail of door het contactformulier in te vullen. Alle gegevens daarvoor vindt u op onze contactpagina.

U kunt bij het maken van een afspraak uw voorkeur voor dag en tijdstip aangeven, wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Maar omdat de kliniek nog niet 5 dagen per week geopend is, zullen we afspraken zoveel mogelijk op één en dezelfde dag van de week clusteren. Het is daarom goed als u naast uw voorkeursdatum ook nog een alternatieve datum kunt aangeven.

Duidelijk, ik wil nu graag een afspraak maken

Hoe wijzig ik een gemaakte afspraak?

Dit hangt er vanaf wanneer u dat wilt doen. Tot 48 uur van tevoren kan dat op drie manieren: per e-mail, per telefoon of door het contactformulier in te vullen. Alle gegevens daarvoor vindt u op onze contactpagina. Als het echter binnen de 48 uur voorafgaand aan de afspraak is, dan verzoeken wij u om ons dit telefonisch te laten weten, zodat we de vrijgevallen tijd nog voor iemand anders kunnen benutten.

Hoe annuleer ik een gemaakte afspraak?

Dit hangt er vanaf wanneer u dat wilt doen. Tot 48 uur van tevoren kan dat op drie manieren: per e-mail, per telefoon of door het contactformulier in te vullen. Alle gegevens daarvoor vindt u op onze contactpagina. Als het echter binnen de 48 uur voorafgaand aan de afspraak is, dan verzoeken wij u om ons dit telefonisch te laten weten, zodat we de vrijgevallen tijd nog voor iemand anders kunnen benutten. Voor afspraken die binnen 24 uur van tevoren worden afgezegd, zijn we helaas genoodzaakt een tegemoetkoming in de kosten van € 75 in rekening te brengen.

Vergoedt mijn verzekering de kosten?

Zorgverzekeraars hebben over het algemeen geen vergoedingen voor cosmetische verrichtingen zonder medische noodzaak in hun pakketten zitten. Daarnaast is Cosmetic Clinics volgens de wet een privékliniek en valt als zodanig niet in de categorie verzekerde zorg-verleners; de kosten voor onze diensten worden dan ook niet vergoed.

Hoe kom ik er achter welke kosten mijn verzekering vergoedt?

Zorgverzekeraars hebben over het algemeen geen vergoedingen voor cosmetische verrichtingen zonder medische noodzaak in hun pakketten zitten. Daarnaast is Cosmetic Clinics volgens de wet een privékliniek en valt als zodanig niet in de categorie verzekerde zorg-verleners; de kosten voor onze diensten worden dan ook niet vergoed. Mocht u twijfels hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het liefst zien we dat u een abonnement of een skinboosterprogramma of een kuur met XL-Hair vooraf betaalt. Daar gaat ook een stimulans vanuit voor u, zeker als u een druk bestaan hebt, om de kuur of het abonnement ook daadwerkelijk af te maken.
Maar in sommige gevallen is het mogelijk om het met u afgesproken behandelprogramma gespreid te betalen. In dat geval vragen wij u om een bindend schriftelijk contract met ons te tekenen, en dan kunt u bij elke afspraak die u in de kliniek heeft het bedrag voor de betreffende sessie voldoen, vermeerderd met een bijdrage in de extra kosten voor deze service.

Vragen over behandelingen

Vragen over nazorg

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een allereerste consult nemen we de tijd. We willen uitvoerig en zorgvuldig met u bespreken wat u wilt, en wat achtergrondgegevens (zoals medische historie, eventuele cosmetische voorgeschiedenis e.d.) van u horen. Bovendien maken we bij voorkeur een 3D-fotoscan van uw gezicht, aan de hand waarvan we u een idee kunnen geven van wat u kunt verwachten als resultaat  van de behandeling. We trekken daar een half uur tot een uur voor uit.
De feitelijke behandeling zelf is afhankelijk van de oppervlakte c.q. het aantal gebieden dat behandeld dient te worden en kan 15 tot 30 minuten in beslag nemen.

Klinkt goed, ik wil nu graag een afspraak maken

Hoeveel pijn kan ik verwachten bij een behandeling?

Over het algemeen ervaren de meeste mensen alleen wat ‘speldenprikjesgevoel’, en geen echte pijn. Het gebied rond de lippen is wat gevoeliger
Als u erg pijngevoelig bent, laat dat dan even weten aan de arts. In overleg kan er dan een verdoving worden aangebracht.

Kan ik verdoving krijgen tegen de pijn?

Mocht u een lage pijndrempel hebben, dan kunnen we in overleg overwegen om ijs of een verdovende zalf te gebruiken op het te behandelen gebied, of eventueel zelfs met injecties te verdoven.

Hoe ziet mijn gezicht er na een behandeling uit?

De een reageert daar anders op dan de ander, en dat kan variëren van lichte zwellingen en bloeduitstortinkjes tot blauwe plekken op en rond het geïnjecteerde gebied. De huid zal zeker altijd wat gevoelig zijn na een behandeling. Over het algemeen trekt dit allemaal een paar dagen tot een week na de behandeling weer weg. Voor alle zekerheid raden wij u aan om een behandeling niet te kort voorafgaand aan een evenement waar u er op uw best uit wilt zien, te plannen. Voor een behandeling met botox geldt dat het sowieso een paar dagen duurt voordat de effecten zichtbaar zijn.

Wanneer kan ik effect zien van een behandeling?

Bij botox zou u na een paar dagen al een lichte verandering aan het behandelde gebied kunnen zien. Het optimale effect wordt 2 weken na de behandeling bereikt.

Voor fillers geldt dat u vrijwel meteen na de behandeling de resultaten al kunt zien, en na een week of twee ook daar het visuele effect optimaal zichtbaar is.

Skinboosters en XL-hair vragen wat meer van uw geduld. Bovendien heeft het bij deze behandelingen pas werkelijk effect als u begint met een kuur van een aantal achtereenvolgende sessies.

Hoe ziet mijn gezicht er na een behandeling uit?

De een reageert daar anders op dan de ander, en dat kan variëren van lichte zwellingen en bloeduitstortinkjes tot blauwe plekken op en rond het geïnjecteerde gebied. De huid zal zeker altijd wat gevoelig zijn na een behandeling. Over het algemeen trekt dit allemaal een paar dagen tot een week na de behandeling weer weg. Voor alle zekerheid raden wij u aan om een behandeling niet te kort voorafgaand aan een evenement waar u er op uw best uit wilt zien, te plannen. Voor een behandeling met botox geldt dat het sowieso een paar dagen duurt voordat de effecten zichtbaar zijn.

Waarom moet ik na een behandeling terugkomen voor controle?

Dat hoeft zeker niet na elke behandeling. Voor herhalingsbehandelingen met botox, of de sessies binnen een skinbooster- of XL-hairprogramma zal dat over het algemeen niet nodig zijn. Maar na een behandeling met fillers kan en wil de arts het resultaat na een week zien en met u terugkoppelen of u zelf tevreden bent.

Kan ik een allergische reactie krijgen, en wat moet ik dan doen?

Jarenlange ervaring in de sector heeft uitgewezen dat allergische reacties tot de absolute uitzonderingsgevallen behoren. Met andere woorden: de kans is uiterst miniem. Mocht u toch een allergische reactie krijgen of mocht er napijn zijn die na een week niet minder is geworden, dan dient u meteen contact met onze arts op te nemen of (buiten kantooruren) met de dichtstbijzijnde eerste hulp-dienst. Hou in dat laatste geval het behandelingspaspoort dat u van ons gekregen heeft bij de hand, omdat u daar de informatie over het geïnjecteerde product in vindt.

Wanneer moet ik terugkomen voor een herhalingsbehandeling?

Dat is afhankelijk van welk gebied er is behandeld, hoeveel milliliters filler er zijn ingebracht, het type filler en uw huidtype. Hyaluronzuur wordt door het lichaam geheel op natuurlijke wijze afgebroken. Als vuistregel geldt dat fillers op basis van hyaluronzuur 6 – 12 maanden blijven werken. Hoe lichter het type hyaluronzuur, en hoe beweeglijker het behandelde gebied, des te korter de werking.

Voor botox kunt u als vuistregel aanhouden dat het 3 tot 4 maanden duurt voordat het middel is uitgewerkt.

Kan ik na een behandeling weer aan het werk?

Ja, dat is geen enkel probleem. Een behandeling met botox of fillers belemmert u niet in het uitvoeren van uw dagelijkse dingen. Wel is het aan te raden om de eerste 2 tot 4 uur na een behandeling met botox niet te gaan liggen of voorover te buigen.
Voor eventuele zwellinkjes als gevolg van een fillerbehandeling kan het handig zijn wat icepacks in huis te hebben.

Wat mag ik wel en niet doen na een behandeling?

Botox: het is aan te raden om de eerste 2 tot 4 uur na een behandeling met botox niet te gaan liggen of voorover te buigen. Ook verdient het aanbeveling om de behandelde spieren actief te bewegen en veel aan te spannen (bijvoorbeeld veel fronsen, wenkbrauwen optrekken of de ogen samenknijpen). Hierdoor werkt de botox sneller.

U kunt uw huid gewoon reinigen en verzorgen en desgewenst make-up of camouflagecrème aanbrengen, maar oefen de eerste dagen na de behandeling  geen druk uit op het behandelde gebied.

Filler: ga de eerste twee weken na een fillerbehandeling niet zonnebaden. De opening in de huid die ontstaat door het toedienen van een injectie is gevoeliger voor infecties, en blootstelling aan de zon helpt dan niet. U kunt het behandelde gebied prima beschermen door het regelmatig in te smeren met zonbeschermingscrème factor SPF30 of 50, en/of in de schaduw een hoed met een brede rand te dragen. Mocht u plannen voor een zonvakantie hebben, dan kunt u een behandeling met injectables beter uitstellen tot na uw vakantie.

Peeling: er moet de eerste dagen na de behandeling goed gesmeerd worden, afwisselend met een speciale crème (raadpleeg uw arts) en een zonnebrandcrème met SPF 50. Tot de ochtend na de behandeling mag u uw gezicht niet reinigen; tot de eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen of naar de sauna, en tot de eerste 48 uur na behandeling geen contact van de huid met sieraden.

U kunt ook hier een compleet overzicht downloaden van gedragsregels/voor- en nazorg  voor botox , fillers, peelings of Aqualyx.

Vragen over producten

Overige vragen

Wat is het verschil tussen botuline toxine en botox?

Botox is een merknaam van het product botuline toxine, net als Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin en Bocouture. Botox is echter de meest bekende merknaam, waardoor men in de volksmond ook wel spreekt over een “botoxbehandeling”, waarmee dus in feite een behandeling met botuline toxine wordt bedoeld.

Is botox giftig en dus gevaarlijk voor me?

Alhoewel botox, de naam zegt het al, een toxine is, is het alleen in hoge concentraties giftig. Botuline toxine is een eiwit dat op de zenuwcellen werkt. Oorspronkelijk werd het gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen, en later ook in de cosmetische industrie. Botuline toxine is uitgebreid klinisch getest en goedgekeurd voor de Nederlandse markt door het CBG. De dosering die voor cosmetische toepassingen wordt gebruikt is dermate verdund dat het niet schadelijk is voor het lichaam.

Hoe lang blijven fillers in mijn huid zitten?

Dat is afhankelijk van welk gebied er is behandeld, hoeveel milliliters aan fillers er zijn ingebracht, het type filler en uw huidtype. Als vuistregel geldt dat fillers op basis van hyaluronzuur 6 – 12 maanden blijven werken. Hoe lichter het type hyaluronzuur, en hoe beweeglijker het behandelde gebied, des te korter de werking.

Welke soort fillers gebruikt Cosmetic Clinics?

Wij werken alleen met de meest hoogwaardige kwaliteit hyaluronzuurproducten. Onze fillers zijn van de merken Aliaxin en Stylage, en voor de skinboosters werken we met Viscoderm Skinko en producten van RRS. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, en al onze producten zijn gemaakt op basis van natuurlijk hyaluronzuur en dus biologisch afbreekbaar.

Klinkt goed, ik wil nu graag een afspraak maken

Wat is Aqualyx precies?

Aqualyx® is een waterige geloplossing voor injectie in het onderhuidse vetweefsel, ontwikkeld door professor Pasquale Motolese (plastisch chirurg) uit Italië. Het bevat desoxycholzuur, een secundair galzout dat van nature in het lichaam voorkomt, en over vetoplossende eigenschappen beschikt.

Professor Motolese begon met de ontwikkeling van deze stof in 2002 en na 7 jaar van onderzoek en doorontwikkeling werd Aqualyx als Medical Device voor het verwijderen van lokale vetophopingen toegelaten. Sinds 2009 wordt het middel veelvuldig gebruikt in Italië en Spanje, later gevolgd door Polen en Rusland. Tot in het voorjaar van 2012 zijn er meer dan 1 miljoen (!) behandelingen uitgevoerd.

Aqualyx® wordt (afhankelijk van de hoeveelheid lokaal aanwezig vet) 2 tot 4 keren in separatie sessies met een tussenpoos van 3 tot 4 weken in de probleemzone geïnjecteerd door middel van een techniek die bekend staat als Intralipotherapie.

Door deze therapie is het mogelijk het vetweefsel in de probleemzone te activeren en via de normale stofwisselingsprocessen af te breken. Aqualyx® wordt met behulp van een hele dunne naald rechtstreeks in de probleemzone ingebracht, waarna het proces van vetafbraak direct in gang wordt gezet.

De Aqualyx molecule hecht zich aan de membranen van de vetcellen in het gebied waar de Aqualyx is ingebracht. Het membraan rond deze vetcel lost op. Dit zorgt ervoor dat de vetcel onstabiel wordt en openbreekt, waarmee de inhoud van de vetcel vrijkomt. Deze celoverblijfselen worden naar de lever vervoerd en door de nieren uit het lichaam uitgescheiden bij het plassen.
Het afgebroken vet komt op die plaatsen niet meer terug, en de omvangvermindering ter plaatse is meetbaar.

Klinkt goed, ik wil nu graag een afspraak maken

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor behandeling met Aqualyx?

U kunt (beter) niet behandeld worden met Aqualyx als u:
  • veel bent afgevallen en als gevolg daarvan een slappe, losse huid hebt overgehouden;
  • zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • diabetes hebt, vanwege gerelateerde complicaties die kunnen optreden;
  • lijdt aan een auto-immuun-ziekte zoals bijvoorbeeld sclerodermie;
  • een ernstige leveraandoening hebt, omdat de lever door een behandeling met Aqualyx overbelast zal raken;
  • gevoelig voor allergiën bent;
  • een acute of ernstig chronische huidziekte hebt in het gebied waar de behandeling moet plaatsvinden;
  • aan een ernstige nierziekte lijdt;
Als u bloedverdunnende medicijnen slikt, zal de arts na een diepgaande anamnese beoordelen of de behandeling bij u uitgevoerd kan worden, omdat er een verhoogd risico bestaat op kneuzingen.

Wat is het verschil tussen Aqualyx en lipolyse?

Aqualyx lijkt wel wat op liployse, maar lipolyse is voor grotere gebieden en vraagt dus veel meer injecties in het te behandelen gebied.

Aqualyx heeft minder en kortere bijwerkingen dan lipolyse. De pijn na een lipolysebehandeling is heviger, en roodheid en zwelling houden veel langer aan.

Aqualyx is geschikt voor mensen die plaatselijk teveel vet hebben wat ze niet weg krijgen met sporten of dieet en die liever geen heftige operatie als een liposuctie willen ondergaan.

Kan ik bij Cosmetic Clinics ook terecht voor huidproblemen?

In eerste instantie is Cosmetic Clinics een kliniek niet zozeer voor problemen als wel voor cosmetische verbeteringen aan uw huid. Mocht onze arts tijdens of voorafgaand aan de behandeling iets tegenkomen wat naar zijn medisch oordeel in de eerste categorie valt, dan zal hij u doorverwijzen naar uw huisarts of een bezoek aan een huidtherapeut adviseren, afhankelijk van de aard van het probleem.

Kan iemand anders dan een arts mij ook behandelen?

Op het ogenblik is het zo dat volgens de Nederlandse wetgeving uitsluitend geregistreerde artsen bevoegd zijn om injectables of mesotherapie toe te dienen. Ook sommige medicinale peelings mogen uitsluitend door artsen worden toegediend. Sommige peelings mogen ook door een bevoegde huidtherapeut worden toegediend.

Nog vragen?

Blijft u na het doornemen van de veelgestelde vragen en antwoorden toch nog met een onbeantwoorde vraag zitten, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op