Witte jassen, echte mensen (5): de tweede cosmetic sculptor

By 26 juni 2017nieuws

Verhaal in afleveringen over waarom wij bij Cosmetic Clinics doen wat we doen, de mensen aan de frontlinie en achter de schermen, hun motivatie, waarom klanten voor ons kiezen en bij ons terugkomen, kortom: hoe het allemaal zo gekomen is!

Talar Lazarian, cosmetisch arts AlmereEén arts bij een kliniek is wel een beetje dun, hadden de kliniekregisseur en de cosmetic sculptor al besproken. Bovendien kwam er steeds meer vraag naar inzet van cosmetisch artsen bij schoonheidssalons. En ook een arts kan niet op 2 plekken tegelijk zijn.
Dus ging de kliniekregisseur op zoek naar een tweede cosmetic sculptor. Iemand met passie voor het vak, beide benen op de grond, passend bij de kliniek en de artsenneus niet te hoog in de lucht.

Wel eens geprobeerd een cosmetisch arts te rekruteren?

Er bestaan geen vacaturebanken, vacaturekranten, Marktplaatsen of Funda’s speciaal voor cosmetisch artsen. En via het cosmetisch netwerk schoot het niet op. Te druk, te duur, te ver – sommige artsen hadden best wat noten op hun zang. Bovendien paste niet iedere kandidaat bij de filosofie van de kliniek: laagdrempelig, huiskamergevoel, uitsluitend natuurlijk resultaat…
Uiteindelijk ook maar eens een advertentie op de eigen website geplaatst.

En ja, dat werkte.

Zij was al jong begonnen als arboarts. Kwam in haar praktijk tegen dat mensen er toch goed uit willen blijven zien, hoe miserabel hun situatie ook. Omdat ze zich dan een beetje beter in hun vel voelen. Ze wilde daar een bijdrage aan leveren en was haar eigen cosmetische kliniek aan het opzetten. Zocht bovendien een cosmedische omgeving om meer ervaring op te doen, met collega’s te kunnen sparren, samen dingen te doen. Paste qua denkwijze en instelling helemaal bij die van Cosmetic Clinics. En kwam na een zorgvuldige inwerk- en trainingsperiode ook nog glansrijk door de kritische ‘keuring’ van cosmetic sculptor nummer 1 heen.

Mooi. Arts nummer 2 geregeld.

Maar zoals het bij groei gaat, diende zich alweer een nieuwe uitdaging aan…

(wordt vervolgd)

Vorige afleveringen:

Deel 1: het snode plan. Hoe en met wie het allemaal begon.

Deel 2: de kliniekregisseur. De fundamenten worden gelegd.

Deel 3: de cosmetic sculptor. Er kan begonnen worden met behandelen.

Deel 4: de vliegende keep. Ondersteuning achter de schermen.

Volgende aflevering:

Benieuwd naar wat de kliniekregisseur voor nieuwe uitdaging heeft liggen?

Je leest het in deel 6, de middenvelder