fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Ooglidcorrectie Amersfoort

Je ogen zijn niet alleen verantwoordelijk voor je zicht, maar zijn ook ontzettend belangrijk voor je gezichtsuitdrukking. Hangende oogleden zorgen ervoor dat je blik vermoeid oogt, erg vervelend – zeker als je je helemaal niet moe voelt! Naast een vermoeide blik, kunnen hangende oogleden ook medische complicaties geven zoals beperkt zicht of zelfs hoofdpijnklachten. Gelukkig zijn deze klachten te verhelpen met een relatief kleine ingreep. Bij Cosmetic Clinics kun je terecht voor Ooglidcorrecties in Amersfoort. Na een ooglidcorrectie krijg je je frisse, uitgeruste uitstraling van vroeger weer terug en zelfs de fysieke klachten zoals hoofdpijn kunnen er zelfs door verdwijnen.

Onder- en Bovenooglidcorrecties

Ooglidcorrecties zijn onder te verdelen in twee soorten; onder- en bovenooglidcorrecties. Onderooglidcorrecties onderscheiden we in chirurgische en niet-chirurgische onderooglidcorrecties. Bij Cosmetic Clinics in Amersfoort voeren wij alleen niet chirurgische onderooglidcorrecties uit. Chirurgische onderooglidcorrecties worden over het algemeen alleen in het ziekenhuis uitgevoerd.

Hangende oogleden, die het zicht kunnen belemmeren en voor hoofdpijn en vermoeidheid kunnen zorgen, betreft de oogleden boven het oog. Deze oogleden kunnen op latere leeftijd gaan hangen naarmate de huid dunner wordt en zijn elasticiteit verliest.
Ook onderoogleden zijn bij iedereen bekend; dit zijn namelijk je wallen. Veel mensen hebben hier last van, echter kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kun je last krijgen van donkere kringen, zakjes, wallen, vetkussentjes of van ingevallen onderoogleden.

Omdat de locatie en de oorzaken tussen deze twee verschillend zijn, betreft een onderooglidcorrectie ook een andere ingreep dan een bovenooglidcorrectie. Gelukkig kun je bij Cosmetic Clinics terecht voor zowel niet-chirurgische onderooglidcorrectie als bovenooglidcorrecties in Amersfoort.

Bovenooglidcorrectie in Amersfoort

Boven-ooglidcorrectie in Amersfoort

De huid van onze bovenoogleden is dun en kwetsbaar waardoor het sneller is geneigd tot uitrekken. Als we ouder worden, en de huid sowieso dunner wordt en zijn jeugdige elasticiteit verliest, kan er op deze plek huidoverschot ontstaan. De oogleden gaan hangen waardoor je er permanent vermoeid uit gaat zien. Hangende bovenoogleden zorgen niet alleen voor een vermoeide blik, maar het is zelfs echt vermoeiend! Doordat de oogleden voor de ogen gaan hangen gaat kijken extra moeite kosten, waardoor kijken vermoeiender wordt.
Daarnaast kunnen hangende oogleden ook zorgen voor hoofdpijn. Ooglidcorrecties zijn dus niet alleen een cosmetische ingreep, maar kunnen dus ook andere, medische klachten helpen verminderen.

Ooglidcorrecties zijn daarom niet voor niets een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Oogleden liften is een relatief kleine ingreep, met een groot resultaat. Het helpt je van eventuele fysieke ongemakken af en geeft je direct je uitgeruste, frisse blik weer terug.

Voor en na bovenooglidcorrectie

Voor ooglidcorrectieNa ooglidcorrectie
Voor ooglidcorrectie5zijNa ooglidcorrectie5zij

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een ooglidcorrectie in Amersfoort voor jou geschikt is? Maak gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend een online een afspraak.

Ooglidcorrectie met de Milaan methode

Bij Cosmetic Clinics kiezen wij ervoor om bovenooglidcorrecties te behandelen met de Milaan methode. En met goede reden! Bij de meest gebruikte methode wordt namelijk alleen huid boven het oog verwijderd, bij de Milaan methode wordt in plaats hiervan een stukje huidoverschot in de vorm van een ellips verwijderd (zie foto}. Hierdoor wordt er meer huid aan de zijkant weg gehaald dan bij de conventionele methode, wat een beter resultaat oplevert aangezien zich juist híer het meeste huidoverschot bevindt.

De Milaan methode wordt echter nog in weinig klinieken in Nederland toegepast, maar deze methode wordt steeds populairder. Cosmetic Clinics is trots dat wij deze methode gebruiken voor onze ooglidcorrecties in Amersfoort, aangezien wij vinden dat het resultaat veel mooier is.

Nog een extra voordeel van de Milaan methode; het littekentje dat ontstaat door de ooglidcorrectie aan de zijkant van het oog, ziet er precies uit als een kraaienpootje waardoor het nog minder opvalt. Na ongeveer een half jaar is het littekentje nog nauwelijks zichtbaar.

Ooglidcorrectie Milaan methode

Voordelen van de Milaan methode op een rij

Dit is waarom wij bewust kiezen om de Milaan methode te gebruiken voor onze ooglidcorrecties in Amersfoort:

  • Volgens ons geeft de Milaan methode het mooiste resultaat.
  • Zwellingen en blauwe plekken zijn minder voorkomend dan bij de standaard methode.
  • Het huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald, hierdoor pak je de gehele plek aan en niet alleen het overtollige huid boven de oog.
  • Het litteken valt vaak samen met een kraaienpootje, in de meeste gevallen is die binnen een half jaar weg of niet meer storend.

Oorzaken hangende bovenoogleden

Hangende bovenoogleden, ook wel blefarochalasis genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het slapper worden van het ooglid de boosdoener. Ook wel dermatochalasis genoemd. Dit is een volkomen normaal fenomeen dat hoort bij ouder worden. Huid teveel kan niet alleen ontstaan bij de bovenoogleden, maar ook de onderoogleden.

Heb je last van hangende bovenoogleden? Bij Cosmetic Clinics kun je terecht voor een ooglidcorrectie in Amersfoort.

De behandeling

1. Allereerst wordt het gebied verdoofd om ervoor te zorgen dat je geen enkele pijn meer voelt.

2. Vervolgens wordt het gebied afgetekend .

3. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en de overtollige huid verwijderd. Omdat het sneetje precies in de oogplooi valt, is deze later niet meer zichtbaar.

4. Als de overtollige huid verwijderd is, wordt het sneetje gehecht. De hechtingen worden een week na de operatie verwijderd.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Tijd

60 – 75 minuten 

Werking

10 – 15 jaar

Herstel na ooglidcorrectie

Na de ingreep is het gebied rondom de ogen gezwollen en zullen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn na 2 weken meestal verdwenen. Hoe meer rust je houdt na de ingreep, des te sneller en mooier het genezingsproces zal verlopen. Wij adviseren je de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te doen en zeker geen drukverhogende momenten op te zoeken. Je ontvangt voor de ingreep advies over wat je beter wel of niet kunt doen.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialist van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onder-ooglidcorrectie in Amersfoort

Onderooglidcorrecties in Amersfoort

Waar bij bovenoogleden eigenlijk alleen hangende huid gecorrigeerd wordt, zijn er bij onderoogleden verschillende oorzaken en dus verschillende ingrepen mogelijk. Ook bij problemen aan de onderoogleden krijg je een vermoeide blik. Deze blik kan komen doordat je permanent donkere kringen onder je ogen hebt, zakjes hebt of vetkussentjes onder je ogen. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld je onderoogleden ingevallen zijn.

Oorzaken van wallen en donkere kringen onder de ogen

Zoals gezegd kunnen wallen of donkere kringen onder de ogen verschillende oorzaken hebben. Je jukbeenderen kunnen bijvoorbeeld aan volume verliezen naarmate je ouder wordt waardoor het zal lijken alsof je ingevallen ogen hebt.
Ook de vethuishouding in het gebied rondom de ogen verandert gedurende je je leven. Naarmate je ouder wordt kan er een overschot aan vet, vocht of huid ontstaan, ook dit zorgt voor wallen. Dit is natuurlijk zonde, je gaat er namelijk vermoeid uitzien waardoor je ogen niet meer uitstralen hoe je je daadwerkelijk voelt.

Bij Cosmetic Clinics kun je terecht voor deze onderooglidcorrecties in Amersfoort. Ook op andere locaties voeren wij deze ingrepen uit. Welke van de bovenstaande redenen voor jou ook van toepassing is, wij kunnen je helpen. Wist je dat een onderooglid kunt corrigeren zonder operatie? Een goed geplaatste filler kan namelijk veilig een perfecte oplossing zijn om de wallen onder je ogen te behandelen. Naast fillers zijn ook de Skinboosters waar wij mee werken uitermate geschikt voor het verminderen van donkere kringen onder de ogen of vochtwallen.

Resultaten onderooglidcorrectie

ooglidcorrectie beforeOoglidcorrectie after
Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Aliaxin, Juvéderm of RRS eyes

Tijd

10 – 30 minuten 

Werking

6 maanden

Wat kost een ooglidcorrectie?

Veelgestelde vragen

Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult waarbij de arts alle mogelijkheden met je doorneemt. Marieke van Hemert doet bij Cosmetic Clinics in Amersfoort de ooglidcorrecties.

Allereerst wordt het gebied verdoofd, waarna je geen enkele pijn meer voelt. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en overtollig huid weggehaald.

Doordat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later niet zichtbaar. De snee wordt gehecht en na een week worden de hechtingen verwijderd.

Na de ingreep is het gebied rondom de ogen gezwollen en zullen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn na 2 weken meestal verdwenen.

Hoe meer rust je houdt na de ingreep, des te sneller en mooier het genezingsproces zal verlopen.

Wij adviseren je de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te doen en zeker geen drukverhogende momenten op te zoeken. Je ontvangt voor de ingreep advies over wat je beter wel of niet kunt doen.

Vanuit de basisverzekering wordt dit niet vergoed. Als je een aanvullende polis heeft, kun je navragen bij je ziektekostenverzekering of een deel van de kosten wordt vergoed. Dit is alleen het geval als de ooglidcorrectie een medische oorzaak heeft.

Lenzen dragen is geen probleem mits de hechtingen eruit zijn. Let er wel op dat de oogleden niet in de weg moeten zitten om ze in en het te doen. Uiteraard is het dragen van een bril in de eerste paar weken een stuk gemakkelijker.

Hoewel je lang plezier kunt hebben van een correctie aan je oogleden, is het resultaat uiteindelijk niet blijvend. Je wordt immers ouder en je huid veroudert ook. Een goede verzorging van je huid en van jezelf is dus van belang. Bij een gezonde levensstijl is het resultaat van de ingreep gemiddeld zo'n 10 tot 15 jaar zichtbaar.

Bijna iedereen heeft een week nodig om weer aan het werk te kunnen. Dat komt omdat de correctie in het gezicht zit en de uitstraling dan gewoonweg nog niet fijn is. Zware lichamelijke inspanningen zijn beter de eerste maanden te vermijden.

Uiteraard, dat is ook een reden dat veel mensen het willen doen. Echter, geeft het geen garantie, maar de overtollige huid hoeft niet meer door de wenkbrauwen naar boven getrokken te worden wat dus vaak zorgt voor minder hoofdpijn.

Mensen die met de ‘’standaard’’ manier een ooglidcorrectie hebben gehad behandelen we ook met de Milaan methode. Daardoor kunnen we een extra stukje huid aan de zijkant corrigeren waardoor er een beter resultaat kan worden behaalt. 

Indien je last hebt van een sombere, boze blik door steeds verder zakkende oogleden of een vermoeide oogopslag kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn. Soms wordt het zicht naar het plafond of van opzij belemmerd wanneer je ontspannen rechtuit kijkt. De bovenoogleden kunnen een diagonaal of horizontaal hangend aspect hebben.

Na 2 weken wanneer de wondjes volledig gesloten zijn en er geen korstjes meer zichtbaar zijn, mag je in principe make-up aanbrengen op of rond je ogen.

De eerste week mag je niet teveel bukken, tillen of sjouwen en twee weken niet intensief sporten. Deze periode heeft het behandelde gebied minimaal nodig om te herstellen. Gedurende 6 maanden dien je de oogleden te beschermen tegen de zon met zonnebrand SPF 50.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide 15 jaar geleden haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden. De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniek manager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp en Lelystad. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301