Witte jassen, echte mensen (3): de cosmetic sculptor

By 12 juni 2017nieuws

Verhaal in afleveringen over waarom wij bij Cosmetic Clinics doen wat we doen, de mensen aan de frontlinie en achter de schermen, hun motivatie, waarom klanten voor ons kiezen en bij ons terugkomen, kortom: hoe het allemaal zo gekomen is!

Met een bosje bloemen in haar hand stapte ze tijdens de feestelijke opening brutaalweg bij Cosmetic Clinics binnen. “Hallo,” zei ze, “ik ben de concurrentie en ik kom ‘es even kijken”.

 Zij was huisarts te Lelystad en had daarnaast een passie voor de cosmetische kant van het verhaal. Behandelde in de wijde omgeving al wat cliënten met botox en fillers. Wilde daar wel wat meer in gaan doen, maar had niet zo’n zin in al dat gedoe eromheen. Voor administratie en marketing was ze namelijk niet in de wieg gelegd.
Luisteren naar mensen en ze blij maken met een fraai natuurlijk resultaat, dàt was haar op het lijf geschreven. Met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal benadrukken. Beeldhouwen met injectables.

Het klonk de kliniekregisseur als muziek in de oren.

Ze besloten de krachten te bundelen. De regisseur had nu de arts die bij de visie van de kliniek paste, en de huisarts kon haar passie voor cosmediek uitbreiden. Zonder bijkomende toestanden eromheen. Want daar zorgde de kliniekregisseur voor.

Al gauw liep het prettig uit de hand. Er kwamen infoavonden. En Ladies Nights. En behandellocaties buiten Lelystad. En steeds meer klanten. Eén dag per week was niet langer genoeg om al die mensen te kunnen behandelen. Aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant raakten ze nu allebei ondergesneeuwd. Niet goed voor de stress, niet goed voor de gezondheid.

De arts wilde bovendien niet de enige arts zijn voor de kliniek. Dat vond ze te link voor de continuïteit. En teveel verantwoordelijkheid op haar toch al volgeladen schouders.

De kliniekregisseur kwam niet meer toe aan waar ze voor was neergezet: de groei van de kliniek. Te druk met administratie, afspraken maken, inkoop en voorraad, formaliteiten – 24/7 manusje-van-alles-behalve-marketing. Dat schoot niet op.

Ze hadden hulp nodig.

(wordt vervolgd)

Vorige afleveringen:

Deel 1: het snode plan. Hoe en met wie het allemaal begon.

Deel 2: de kliniekregisseur. De fundamenten worden gelegd.

Volgende aflevering:

Gaat het de vrouw lukken om hulptroepen te vinden? Je leest het in deel 4: de vliegende keep.