de behandeling zelf

De behandeling zelf

Die wordt uitgevoerd in een goed verlichte, goed geventileerde kamer met een aangename temperatuur. U neemt plaats in een comfortabele stoel, die in ligpositie gebracht kan worden.
U krijgt van de arts een handspiegel, die de basis vormt voor de communicatie tussen u en de arts en ervoor zorgt, dat u allebei over dezelfde gebieden praat. De arts geeft met een speciale cosmetische pen (makkelijke verwijderbaar!) de gebieden voor u aan waar behandeld gaat worden.
Zo nodig (meestal niet) kan plaatselijke verdoving worden toegepast. Vervolgens voert de arts heel rustig de afgesproken behandeling uit.

Deze kan bestaan uit fijne prikjes in uw huid met een dunne injectienaald, waarbij botox of een filler wordt ingebracht, of uit skinboosters (micro-injecties die in de huid worden ingegeven met behulp van een meso-injector). In het geval van fillers wordt de huid na injectering licht gemasseerd om de vloeistof te egaliseren.

De behandelingen zijn vrijwel geheel pijnloos – de meeste mensen ervaren de injecties als niet meer dan “speldenprikjes”. Afhankelijk van uw gevoeligheid kan voor sommige gebieden plaatselijk een verdoving worden aangebracht. Er kunnen na de behandeling wat zwellingen of bloeduitstortinkjes ontstaan en de huid voelt gevoelig aan.

De duur van een behandeling is afhankelijk van wat er gedaan moet worden en varieert van 15 minuten voor een eenvoudige herhalingsbehandeling, of een half uur voor een gemiddelde fillerbehandeling, tot een uur voor een eerste consult met 3D-foto-intake.

Na afloop kunt u desgewenst gebruik maken van een hydrogel patch op het behandelde gebied, met een kalmerende, verkoelende en hydraterende werking.