fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Botox Amersfoort

Botox is een van de populairste cosmetische ingrepen. Botox in Amersfoort kan worden gebruikt voor cosmetische redenen, zoals het behandelen van fronsrimpels en kraaienpootjes, maar kan ook gezet worden om medische indicaties te verhelpen, zoals overmatig transpireren, tandenknarsen of migraine.

Bij Cosmetic Clinics in Amersfoort gebruiken we botox graag omdat het natuurlijke resultaten geeft, iets wat wij heel belangrijk vinden. 

Botox in Amersfoort

Het gebruik van botox is een van de meest populaire cosmetische ingrepen in Nederland, en zo ook in Amersfoort. In onze cosmetische kliniek gebruiken we botox vooral om rimpels te verminderen, maar botox kan ook worden ingezet voor medische doeleinden, bijvoorbeeld om overmatige transpiratie tegen te gaan.

Bij Cosmetic Clinics kennen we al onze klanten persoonlijk, en daar hechten we grote waarde aan. Daarbij streven we altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, en daar pas botox perfect bij. Mits vakkundig toegediend, zorgt botox voor heel natuurlijke resultaten. Botox kan bijvoorbeeld worden gebruikt tegen diepe fronsrimpels of kraaienpootjes, zonder dat het gezicht hier “emotieloos” van wordt.

Benieuwd of botox jou kan helpen? Maak online gratis en vrijblijvend een intake gesprek of loop gezellig binnen in onze kliniek om samen te kijken of Botox in Amersfoort iets voor jou is.

botox in Amersfoort

Wat is Botox?

Botox is de populaire term voor het eiwit botuline toxine. Dit eiwit is geheel natuurlijk en vermindert tijdelijk de spierkracht. Dit doet het eiwit door de zenuwimpuls die zorgt voor het samentrekken van je spieren tijdelijk te blokkeren. Doordat de spier tot rust komt worden de rimpels verzacht en kunnen ze zelfs helemaal verdwijnen. In sommige gevallen kan het gebruik van botox tegen rimpels dus effectiever zijn dan een filler, zeker omdat het ontspannen van de spier ook de vorming van nieuwe rimpels voorkomt. Vooral fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes kunnen erg goed behandeld worden met botox.

Van oorsprong is botox een geneesmiddel, en wordt dan ook als volkomen veilig beschouwd. De effecten van botox zijn niet permanent en kunnen veilig en zonder problemen worden herhaald. Mits professioneel toegediend, zorgt botox niet voor een emotieloos gezicht en is het resultaat juist heel natuurlijk.

Sinds de jaren ‘90 wordt botox volop gebruik voor cosmetische doeleinden. Bekende merknamen van botox zijn bijvoorbeeld; Botox, Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin, en Bocouture. De meest bekende merknaam is Botox, waardoor men ook wel spreekt over een “botoxbehandeling”.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 Minuten

Werking

3 tot 4 maanden

Behandelingen met botox

Botox wordt voornamelijk ingezet om rimpels te verminderen of zelfs te verwijderen. In sommige gevallen is botox hiervoor zelfs geschikter dan een filler, omdat het verslappen van de spier naast het ontspannende effect ook de ontwikkeling van nieuwe rimpels voorkomt.

Bij Cosmetic Clinics in Amersfoort gebruiken wij botox ook voor medische problemen. Botox kan bijvoorbeeld goed ingezet worden bij tandenknarsen, migraine of overmatig transpireren. Botox is dus niet alleen cosmetisch maar ook zeer geschikt voor medische indicaties.

Bij Cosmetic Clinics gebruiken we het merk Bocouture voor onze botox behandelingen. Dit merk hebben wij gekozen omdat het het meest zuivere vorm is van botox. Bocouture maakt namelijk geen gebruik van gecompliceerde eiwitten en laat alleen het meest werkzame eiwit zitten. Dit zorgt ervoor dat de kans op resistentie bij  Bocouture uiterst klein is. 

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Botox in Amersfoort iets voor mij? Plan een gratis intakegesprek!

Ben je benieuwd of een botox behandeling in Amersfoort iets voor jou is? Maak een afspraak voor gratis en vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek. In dit intake gesprek zullen we samen met jou kijken of botox jou kan helpen.

Een botox behandeling in Amersfoort

Een botox behandeling is een populaire cosmetische ingreep, en met goede reden. Botox werkt snel en effectief, geeft een natuurlijk resultaat en is geheel veilig te gebruiken. Een botox behandeling in Amersfoort bij Cosmetic Clinics duurt slechts 15 minuten en doet nauwelijks pijn. Wij werken altijd volgens dezelfde 5 stappen, dus voordat we starten met de botox behandeling zelf, wordt er eerst een intakegesprek met je ingepland waarin we kijken naar jouw wensen en samen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Daarna stellen we een behandelplan op, gebaseerd op jouw wensen. Een natuurlijk resultaat van de behandeling staat bij ons altijd voorop. Na de behandeling krijg je nog extra advies en in sommige gevallen een controle afspraak.

Populairste botox behandelingen zijn:

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Wat kost botox in Amersfoort

Botox voor & na

fronsrimpel voorfronsrimpel na

Voordelen van Botox

Het grootste voordeel van botox is natuurlijk dat het je rimpels doet verminderen of zelfs verdwijnen. Met een paar prikjes ben je de komende maanden van je rimpels af. Een botox behandeling laat jou er jonger, frisser en uitgerust uitziet.

Doordat botox een natuurlijk eiwit is, en de werking natuurlijk, zijn de resultaten over het algemeen natuurlijk. Een kanttekening hierbij is wel dat het vakkundig moet worden toegediend. Je omgeving zal zien dat je er uitgerust en uitgeslapen uitziet, maar het zal niet opvallen dat dit door een cosmetische ingreep komt.

Een botox behandeling in Amersfoort is zo voorbij, de behandeling zelf duurt slechts 15 minuten, en doet weinig tot geen pijn.

Dit voordeel kan ook als nadeel gezien worden, maar de werking van botox is tijdelijk en niet permanent. Botox is een natuurlijke stof die in de loop van de tijd weer wordt afgebroken door het lichaam. De effecten verdwijnen meestal na drie tot vijf maanden. Dus, wanneer je niet tevreden bent met het resultaat, is dit na een aantal maanden vanzelf weer verdwenen.

Naast het cosmetische gebruik wordt botox ook veel gebruikt voor medische toepassingen. Omdat botox onder de geneesmiddelenwet valt, is de regelgeving streng en is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de bijwerkingen en effecten van dit middel. In de dertig jaar dat botox op de markt is, zijn er nog geen nadelige effecten voor de gezondheid of ernstige complicaties gevonden. Bij Cosmetic Clinics wordt botox in Amersfoort toegediend door zeer vakkundige en ervaren cosmetisch artsen.

Nadelen van Botox

We kennen allemaal foto’s van bekendheden die na een botox behandeling niet meer kunnen lachen of permanent verbaasd kijken, en dit is inderdaad de werking van botox. Echter gebeurt dit alleen als er teveel botox wordt ingespoten. Als botox vakkundig wordt toegediend zal dit dus niet gebeuren en zijn de resultaten juist heel natuurlijk.

Naast een emotieloos gezicht zijn hangende oogleden een veelgehoorde bijwerking van botox. Echter komt dit meestal voort uit een verkeerde behandelmethode en het gebruik van te veel botox. Als er te veel wordt ingespoten in het voorhoofd, kan het zijn dat je ooglid gaat hangen. Als je je laat behandelen door een ervaren arts, zal dit probleem niet voorkomen.

In verreweg de meeste gevallen zal een botox behandeling heel goed uitpakken en zie je er weer een jonger en frisser uit. Als je eenmaal aan dit gezicht gewend bent, kan het zijn dat je niet anders meer wil en snel een vervolgafspraak maakt als de botox aan het uitwerken is. Botox kan dus in zekere zin als verslavend gezien worden.

Zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er ook complicaties die voort kunnen komen uit een botoxbehandeling in Amersfoort. Deze komen gelukkig zelden voor, en zijn ongevaarlijk. De meest voorkomende complicaties zijn roodheid of zwelling van de huid, of een blauw plekje op het behandelde gebied. Deze complicaties zijn makkelijk te camoufleren met make-up, en trekken vaak binnen een paar dagen weg.

Als botox eenmaal in een spier is gespoten, kan het er niet meer uit gehaald worden. Waar fillers op basis van hyaluronzuur kunnen worden opgelost met hyaluronidase, is er geen middel dat kan worden ingespoten om botox op te lossen. Als je dus niet tevreden bent met het resultaat, zul je moeten wachten tot je lichaam de botox zelf heeft afgebroken. In deze gevallen zijn de effecten van botox dus gelukkig tijdelijk.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. 

Botox wordt ingespoten door gecertificeerde artsen met flinterdunne naalden die hetzelfde voelen als prikjes van een speld. Een verdoving bij een botoxbehandeling is hierdoor niet nodig.

Nee een botoxbehandeling doet geen pijn. Het kan als vervelend worden ervaren en dat is voor iedereen anders, maar het valt reuze mee! Het zijn hele dunne naalden die in de huid prikken.

Alle merken hebben dezelfde grondstof: botuline toxine, in de volksmond wordt de naam “botox” gebruikt. De werking is dan ook hetzelfde, de samenstelling van de verschillende soorten verschillen minimaal. Bij Cosmetic Clinics wordt met Bocouture gewerkt, dit is het meest zuivere merk. Hierdoor is de kans dat je resistent raakt, dat wil zeggen dat je lichaam niet meer reageert op de stof, heel klein is. 

Dit is afhankelijk van de plek waar de botox wordt toegediend en de sterkte van de spier. Als vuistregel kun je 3 tot 6 maanden aanhouden. Echter, door het verslappen van de spier gedurende deze maanden, zal de spier ook in volume afnemen waardoor het effect nog langer blijft. Herhaaldelijke herhalingen met botox versterken dit effect ook.

Nee, zolang er kleine hoeveelheden in de juiste spieren gespoten wordt, behoud je uitdrukking het gezicht.

Nee, je kunt op ieder moment stoppen met botoxbehandelingen. Het verouderingsproces gaat verder en ook rimpels zullen dan weer ontstaan.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide 15 jaar geleden haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden. De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniek manager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp en Lelystad. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301