fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Veroudering: botstructuur, vetweefsel en HUID

Hoe verloopt veroudering en daaraan gelinkt de vraag: hoe kunnen we dit beïnvloeden en liefst wat vertragen?

Uiteraard verloopt veroudering niet bij iedereen op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. Maar er zijn wel 3 factoren die bij iedereen in meer of mindere mate een rol spelen.

 • de botstructuur neemt af (o.a. het wijder worden van de oogkassen en het kleiner worden van de kaken)
 • het verliezen van samenhang en structuur van het diepere weefsel
 • afname van huidkwaliteit.

  Door deze factoren komen we met het toenemen van de leeftijd geleidelijk wijder “in ons jasje te zitten”, oorzaak van het veranderen van de V-shape van het gezicht naar een meer vierkante gezichtsvorm.

In dit blog wil ik het hebben over de huidkwaliteit omdat dit naar mijn idee een structuur is, die vaak te weinig aandacht krijgt en van grote invloed is op onze uitstraling.
De grootste boosdoener voor onze huid is zonlicht. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en zie ik veel klanten die nooit meer de deur uitgaan zonder SPF 30 of 50 op hun gezicht.
Uiteraard spelen ook factoren als roken, voeding en stress een rol. Vrije radicalen die hierdoor ontstaan veroorzaken schade in alle lagen van de huid.

Wat kunnen we hier aan doen?
Met alles wat tegenwoordig mogelijk is en waar reclame voor wordt gemaakt, zien we vaak door de bomen het bos niet meer: skinboosters, voedingssupplementen, laserbehandelingen, fillers, crèmes, serums, peelings, etc. etc.

Bij Cosmetic Clinics bieden we een aantal behandelingen aan waar we zelf erg enthousiast over zijn en onze klanten ook.

 1. Profhilo: een skinbooster met een waanzinnig hoge concentratie puur hyaluronzuur. Dit zorgt voor toename van elasticiteit, stevigheid en hydratatie. Geschikt voor alle gebieden waar sprake is van huidverslapping. Profhilo wordt toegediend met kleine prikjes in bijvoorbeeld gezicht en hals.
  Sinds kort is er een product aan toegevoegd: Profhilo Body, geschikt voor bijvoorbeeld decolleté, armen, buik en knieën.
 2. Juvenus: een nieuwe aanwinst in ons assortiment. Juvenus is een op polynucleotide gebaseerde behandeling. Het antioxiderend effect en de intensieve hydratatie geven een optimale omgeving voor de groei van fibroblasten, wat het herstel van weefselelasticiteit bevordert.
  Juvenus is geschikt voor diverse tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, verlies van stevigheid van de huid en verslechtering van de huidteint.
 3. Radiesse: een filler op basis van calcium microsferen. Dit is een filler en geeft zowel volumeherstel als huidverbetering omdat het naast het vullend effect ook de aanmaak van collageen bevordert.
 4. HIFU: HIFU geeft door middel van ultrageluidsgolven op meerdere dieptes in de huid thermische warmte af. De huid reageert hierop met de aanmaak van collageen en elastine. Dit geeft versteviging en verstrakking van de huid. Een mooie behandeling voor gezicht, hals en decolleté en zonder injecties, uitgevoerd door Monique. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een HIFU-behandeling van de kaaklijn, na enkele maanden gevolgd door een kaaklijnfiller.
 5. SkinCeuticals: naar onze mening het mooiste merk op het gebied van huidverzorging. Het zijn zogenaamde “cosmeceuticals” en worden wereldwijd verkocht door cosmetisch artsen, plastisch chirurgen en dermatologen. De filosofie van Skinceuticals:
  Prevent (voorkom tekenen van huidveroudering)
  Correct (corrigeer reeds zichtbare tekenen van huidschade) en
  Protect (bescherm de huid tegen UVA- en UVB-schade).
  Skinceuticals is DE antioxidant autoriteit. De serums bevatten een optimale concentratie vitamine C.
  Alle producten van Skinceuticals zijn ontwikkeld op basis van uitgebreide klinische studies en wetenschappelijk onderzoek. Voor alle huidtypes en huidproblemen zijn er passende producten. Natuurlijk ben je welkom om samen met ons te overleggen wat bij jou past.

Tja, ook na dit blog begrijp ik dat je misschien nog steeds door de bomen het bos niet ziet.
Daarom staan we altijd klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien.

Tot snel!

Nicolette Vermeulen
Cosmetisch arts KNMG

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301