fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Hoofdpijn en … BOTOX!

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, zowel mannen als vrouwen. Heb je erg vaak last van hoofdpijn, is de pijn heviger en/of heb je er hinder van in het dagelijks leven? Dan is er mogelijk sprake van (spier)spanningshoofdpijn of migraine. Sinds een aantal jaar is botox een goedgekeurde behandeling tegen spanningshoofdpijn en migraine.

Wat is migraine?

Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. Een aanval kan een halve dag tot drie dagen duren. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Vaak is er ook sprake van misselijkheid en overgeven. Kort voor de aanval zijn soms schitteringen, flitsen of golvende beelden zien.

Wat is spanningshoofdpijn?

De pijn zit aan beide kanten van je hoofd, rondom je hoofd of in de nek. De pijn is drukkend, knellend of als een strakke band om het hoofd. De pijn is licht tot matig. De spieren van de schouders, nek en schedel zijn vaak extra gevoelig. Je kunt ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heb je minder zin in eten, maar je bent niet misselijk. Bij inspanning, zoals traplopen, wordt de pijn niet erger. De pijn duurt minuten tot vele dagen. Bij spanningshoofdpijn lukt het meestal wel om door te gaan met je bezigheden.

Botox als behandeling voor spanningshoofdpijn en migraine

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je eerst met je hoofdpijnklachten naar de huisarts gaat. Deze kan met jou bespreken of er sprake is van spanningshoofdpijn dan wel migraine. Ook zijn er verschillende medicijnen en zal de huisarts je misschien naar de neuroloog verwijzen. Heb je echter al lange tijd klachten, heb je alles zorgvuldig met je huisarts besproken, werken de medicijnen niet of niet voldoende? Of wil je liever geen medicijnen nemen? Dan ben je van harte welkom om met ons te bespreken of botox wellicht iets voor jou kan betekenen.

Botox kan werken tegen zowel spanningshoofdpijn als migraine. Botox is een spierverslapper. Eén van de mogelijke uitlokkers van migraine is namelijk het onwillekeurig aanspannen van spieren. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een mengbeeld (je hebt beide vormen van hoofdpijn).

Hoe werkt botox bij migraine en spanningshoofdpijn?

Door het inspuiten van botox in verschillende spieren, kan deze niet meer aanspannen. Het zorgt er niet voor dat de pijn helemaal verdwijnt, echter deze vermindert in intensiteit van de pijn en bij de migraine de aanvallen.

Samen met de arts bekijk je waar in jouw persoonlijke geval de botox het beste zou kunnen werken. Enige voorbeelden van vaak gebruikte zones zijn:

* Het voorhoofd

* De nek (bij hoofdpijn die opstijgt vanuit de nek)

* De kaakspier (bij hoofdpijn door bijvoorbeeld tandenknarsen).

De behandeling

Na een intake beslis je samen met de arts welke zones behandeld gaan worden. In iedere zone krijg je een paar kleine prikjes om de botox in te spuiten. De behandeling duurt maximaal 15 minuten. De effecten zijn na een kleine week te bemerken en kunnen de eerste keren 3 tot 4 maanden aanhouden. Wanneer je de botox behandeling blijft continueren, zien we vaak dat het interval van de behandeling steeds groter wordt, tot wel een half jaar.

Kosten van de behandeling

De kosten zijn afhankelijk van hoeveel zones er behandeld worden.

Geïnteresseerd? Heb je ervaringen, heeft het wel of niet gewerkt? Deel ze met ons!

Neem contact op door te klikken op onderstaande button.

Marieke van Hemert, esthetisch arts en huisarts

Zie ook www.thuisarts.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide 15 jaar geleden haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden. De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniek manager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp en Lelystad. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301