Wangen

ingevallen wangen, hamsterwangen

Naarmate we ouder worden, verandert er van alles aan ons gezicht. De botmassa loopt terug, het verlies aan collageen en elastine maakt onze huid dunner en slapper, onderhuids loopt het volume in vet- en spierweefsel terug, en door al deze veranderingen gaat ons gezicht er anders uitzien. Mooie, strakke en volle wangen veranderen in een wat hangende, lege huidpartij, en rimpels en fijne lijntjes worden steeds zichtbaarder. Dit alles maakt dat we er ouder uit gaan zien.

Met fillers kan de vulling in de wangen veilig worden hersteld, waardoor er op de juiste plaatsen weer volume ontstaat en uw gezicht meer jeugdige rondingen terugkrijgt. Door meer volume aan de jukbeenderen te geven, zal ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

volume(verlies) jukbeenderen

Naarmate we ouder worden, verandert er van alles aan ons gezicht. De botmassa loopt terug, het verlies aan collageen en elastine maakt onze huid dunner en slapper, onderhuids loopt het volume in vet- en spierweefsel terug, en door al deze veranderingen gaat ons gezicht er anders uitzien. Ook jukbeenderen verliezen op deze manier aan volume. Niet alleen worden de wangen slachtoffer van de zwaartekracht, ook rond neus en mond ontstaan ongewenste plooien, en soms zelfs wat huidoverschot onder kin en kaak.

Behandeling van de jukbeenderen met een filler geeft het hele gebied versteviging en heeft een liftend effect. De jukbeenderen krijgen meer contour en volume, waardoor de huid als het ware wordt aangespannen en mooi strak wordt. Door meer volume aan de jukbeenderen te geven, zal ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

Het terugwinnen van volume aan de jukbeenderen kan op zichzelf staand worden uitgevoerd, of in combinatie met de neus-lippenplooi, slapen en/of wangen, of zelf als onderdeel van de liquid facelift, waarbij het totale gezichtsvolume wordt verbeterd. 

neus-lippenplooi

De neus-lippen-plooi loopt van de zijkanten van de neus, de neusvleugels, naar de mondhoeken. Door de jaren heen worden deze plooien dieper en scherper en kunnen een verdrietig of vermoeide gezichtsuitdrukking geven. Met een filler is deze plooi goed te verminderen en te verzachten.

Afhankelijk van de diepte en uw huidstructuur kan gekozen worden voor een dikkere of dunnere hyaluronzuur. Ook zal onze arts rekening houden met de contour van wangen en jukbeen. Mochten deze aan volume verloren hebben, dan zal aanvulling hiervan ook een meeliftend effect op de neus-lippen-plooi hebben.

In aanvulling op of in plaats van een fillerbehandeling kan ook gekozen worden voor een skinboosterprogramma. Deze krachtige huidverbeteringstherapie bevordert de huidfunctie en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint. Het verstevigende effect van de skinboosters geeft rimpels en plooien minder kans.

Het juiste behandelplan is afhankelijk van een aantal factoren. Met onze unieke computersimulatie kunnen we op een foto van uw gezicht laten zien wat het effect van de verschillende behandelingen kan zijn en u een passend advies geven. Alles gaat in samenspraak met onze arts – maar de keus is uiteraard aan u!

Afspraak maken voor gratis en vrijblijvend consult met arts