fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Voorhoofd

Rimpels op je voorhoofd zijn een natuurlijk gevolg van het ouder worden van de huid. Ze beginnen vaak als oppervlakkige lijntjes maar kunnen uiteindelijk diepere plooien worden. Doordat je voorhoofd een groot gedeelte van je gezicht is wat vlak is, kunnen rimpels hier al snel als groot en storend gezien worden. De rimpels worden naast het ouder worden ook veroorzaakt door het aanspannen van de spieren, dit kan bijvoorbeeld door overmatige stress. Er zijn 3 hoofdpunten om aan te pakken rond het voorhoofd namelijk: de voorhoofdsrimpel, de fronsrimpel en de ingevallen slapen (oftewel het volumeverlies van de slaap).

Wat is een voorhoofdsrimpel?

De voorhoofdsrimpel is de meest zichtbare van de eerder genoemde rimpels. Voorhoofdrimpels zijn niet alleen het gevolg van verslapping van de huid, maar ook van mimische bewegingen. Verbaasd kijken, grote ogen opzetten, alle emoties waarbij je je wenkbrauwen optrekt veroorzaken de horizontale groeven in het voorhoofd. Collageen en elastine in de huid lopen met de jaren terug, waardoor de huidstructuur zijn vermogen om glad te blijven langzaamaan verliest. Hoe ouder je wordt, des te dieper en zichtbaarder deze lijnen kunnen worden.

Hoe behandel je voorhoofdsrimpels?

Voorhoofdrimpels zijn goed te behandelen met botox. De botox zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen en dus minder zichtbaar zijn. Het effect van botox begint pas zichtbaar te worden na een paar dagen en blijft een aantal maanden, daarnaast gebruik je deze spieren niet in die tijd waardoor ze een deel van hun volume verliezen, zo blijft het effect nog langer.

De behandeling wordt ook wel eens ‘lunchtime behandeling’ genoemd, wat aangeeft dat het niet veel tijd kost en je daarna verder kan met jouw dagelijkse bezigheden.

Wanneer de tijdelijke spierontspanners de rimpels niet zullen oplossen of er een andere reden is deze niet te gebruiken, kan er ook gebruik gemaakt worden van fillers. Hierdoor wordt er extra volume toegevoegd en wordt de kwaliteit van de huid verbeterd. 

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten 

Werking

3 tot 4 maanden

Fronsrimpel

Fronsen is zo’n automatische beweging, dat we ons er niet eens van bewust zijn. Boos of bezorgd kijken, tegen de zon in turen of zeer geconcentreerd bezig zijn – we gebruiken deze spieren heel wat keren per dag, en trekken daarbij de wenkbrauwen naar elkaar toe en tegelijkertijd naar beneden (het gaat dus vooral om het stukje tussen de wenkbrauwen en daar net boven). Door de jaren heen verliezen deze spieren hun elasticiteit en blijft, zelfs in rust, de fronsrimpel staan. Het gevolg is een permanent strenge, wat bozige blik – terwijl je dat meestal helemaal niet bent!

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten 

Werking

3 tot 4 maanden

Wat zijn ingevallen slapen (volumeverlies slaap)?

Ons natuurlijke verouderingsproces veroorzaakt allerlei veranderingen aan ons gezicht. De botmassa loopt terug, onze huid wordt dunner en slapper, het volume van vet- en spierweefsel vermindert, slapen en wangen worden holler, en dit alles leidt uiteindelijk tot een ingevallen gezicht. Een belangrijk deel van deze uitstraling wordt veroorzaakt door de ingevallen slapen. De ingevallen slapen kunnen met een filler heel veilig hun volume terugkrijgen, waardoor de gezichtscontouren weer een voller en jeugdig aanzien krijgen. Ook het gebied vlak boven de wenkbrauwen kan bijna moeiteloos in deze behandeling worden meegenomen, voor een nog beter en natuurlijker effect.

Hoe behandel je volumeverlies van slaap?

Het terugwinnen van volume aan de slapen kan op zichzelf staand worden uitgevoerd, of in combinatie met jukbeenderen en/of wangen, of zelfs als onderdeel van de liquid facelift, waarbij het totale gezichtsvolume wordt verbeterd. De behandeling wordt gedaan door middel van fillers (Hyaluronzuur) om zo de jeugdige uitstraling en de V-vorm van het gezicht weer terug te krijgen.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk
Aliaxin of Juvéderm
Tijd
30 – 45 minuten
Werking
9 tot 12 maanden

Tarieven

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Het resultaat blijft zo'n 3-5 maanden goed zichtbaar.

Uiteraard verandert er iets in de huid en uitstraling van jouw voorhoofd. Het kan zijn dat je een behandeling met Botox niet mooi vindt in dit gebied. Soms kan een behandeling met een filler dan uitkomst bieden. Dit zorgt namelijk voor meer opvulling waarbij het uiterlijk op een andere manier aangepast wordt.

Als je stopt met botox, gaan de spieren langzaam weer bewegen en zal het proces van het ontstaan van rimpels doorgaan. Doordat je een tijd lang de spieren niet hebt gebruikt, zijn de spieren verminderd in grootte. Daarbij heeft de huid, doordat deze door de Botox een tijd minder actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Ja dat is mogelijk. Doordat de enkele spieren ontspannen kunnen de andere spieren zich juist gaan aanspannen, hier kunt je hoofdpijn van krijgen.

Dit kan een enkele keer gebeuren. De spieren van het voorhoofd trek je van nature naar boven en als je deze behandelt met botox, kan door de ontspanning van deze spieren de huid wat naar beneden zakken. In bepaalde gevallen adviseren we om ook de frons te laten behandelen met botox. In andere gevallen kan de oplossing zijn om iets minder botox te gebruiken in het voorhoofd.

Het gebied rond de slaap is veilig omdat er geen belangrijke bloedvaten lopen. Bij de haargrens zit een bloedvat, maar de arts ziet voor de behandeling waar deze loopt.
Ja, het uiterlijk krijgt een subtiele lift. Door het opvullen van de slaap komt de V-vorm van het gezicht terug hierdoor zal je een gelijkmatigere en jeugdigere uitstraling krijgen.
Jazeker! Het is mogelijk een fronsrimpel te behandelen als er geen duidelijke rimpel te zien is. Botox ontspant de spier die zorgt voor het aanspannen van de frons, de bozige uitdrukking zal dus verdwijnen en je krijgt een mooie rustige en ontspannen blik.
Er verandert zeker iets in het gezicht wanneer de frons wordt behandeld met Botox. Het is daarbij ons doel dit zo natuurlijk mogelijk eruit te laten zien. De frons is een rimpel die de gezichtsuitdrukking bepaalt, het kan je er ernstig, nors of vermoeid uit laten zien.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301