Voorhoofd

voorhoofdrimpels

Rimpels ontstaan niet zomaar, alleen maar omdat we ouder worden. Genetische aanleg, type huid, levensstijl, voeding, alcohol- en nicotinegebruik, leeftijd, blootstelling aan UV-straling, gebrek aan slaap, beweging en zuurstof, het zijn allemaal factoren die een rol spelen in de mate waarin een huid veroudert en verslechtert.

Voorhoofdrimpels zijn niet alleen het gevolg van verslapping van de huid, maar ook van mimische bewegingen. Verbaasd kijken, grote ogen opzetten, alle emoties waarbij je je wenkbrauwen optrekt veroorzaken de horizontale groeven in het voorhoofd. Collageen en elastine in de huid lopen met de jaren terug, waardoor de huidstructuur zijn vermogen om glad te blijven langzaamaan verliest. Hoe ouder je wordt, des te dieper en zichtbaarder worden deze lijnen.

Voorhoofdrimpels zijn goed te behandelen met botox, fillers en skinboosters. Voor de rimpels midden op het voorhoofd zal de keus in eerste instantie vallen op het spierontspannende effect van een behandeling met botox.
Zijn de rimpels al wat dieper, dan zijn fillers een goede aanvulling om het voorhoofd weer mooi glad te krijgen.

Rimpels zullen minder makkelijk terugkomen als de huid verstevigd wordt met skinboosters. Deze krachtige huidverbeteringstherapie bevordert de huidfunctie, geeft huidplooien minder kans en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

fronsrimpel

Fronsen is zo’n automatische beweging, dat we ons er niet eens van bewust zijn. Boos of bezorgd kijken, tegen de zon inturen of zeer geconcentreerd bezig zijn – we gebruiken deze spieren heel wat keren per dag, en trekken daarbij de wenkbrauwen naar elkaar toe en tegelijk naar beneden. Door de jaren heen verliezen deze spieren hun elasticiteit en dan blijft, zelfs in rust, de fronsrimpel staan. Het gevolg is een permanent strenge, wat bozige blik – terwijl u dat meestal helemaal niet bent.

Een milde behandeling met botox helpt deze spieren te ontspannen, zodat u weer een open en vriendelijke uitstraling krijgt. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan opvulling met een filler nog een extra zetje geven.

Rimpels zullen minder makkelijk terugkomen als de huid verstevigd wordt met skinboosters. Deze krachtige huidverbeteringstherapie bevordert de huidfunctie, geeft huidplooien minder kans en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

wenkbrauwlift

Onder invloed van zwaartekracht of een overactieve oogkringspier kunnen wenkbrauwen afzakken. Een heel lichte behandeling met een minieme hoeveelheid botox ontspant de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken en geeft ze weer een frisse, jeugdige aanblik. De wenkbrauwlift kan veilig en heel eenvoudig ‘meegenomen’ worden als u toch uw fronsrimpel of kraaienpootjes laat behandelen.

Afspraak maken voor gratis en vrijblijvend consult met arts
Fronsrimpel en botox