fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Plekjes verwijderen

Afwijkingen aan de huid, zoals bultjes, plekjes en vlekjes komen heel vaak voor, bijna iedereen heeft er “last” van. Gelukkig zijn de meeste van deze plekjes onschuldig, en kunnen ze geen kwaad. Maar in sommige gevallen kunnen ze zo ontsierend werken dat je er last van krijgt. In deze gevallen kunnen goedaardige plekjes eenvoudig worden verwijderd bij een cosmetische kliniek.

Goedaardige plekjes
verwijderen

We hebben er allemaal wel eens last van: wratten, moedervlekken, ouderdomsvlekken – ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ze kunnen zich over het gehele lichaam voordoen maar gelukkig zijn de meeste onschuldig en kunnen ze op zich onbehandeld blijven. Veel wratten verdwijnen bovendien na verloop van tijd vanzelf. Maar al deze onwenselijke oneffenheden op onze huid kunnen heel ontsierend zijn of ons soms zelfs in de weg zitten.

Met een eenvoudige ingreep helpt onze arts je snel en pijnloos van deze ongewenste plekken en vlekken af. Door middel van coagulatie, waarbij huidweefsel met een heet naaldje gemakkelijk verwijderd wordt.

Bij Cosmetic Clinics behandelen wij alleen goedaardige, onschuldige plekjes, zoals moedervlekken, wratjes of bepaalde pigmentvlekken. Plekjes die wel kwaadaardig zijn worden in het ziekenhuis behandeld.

Wat zijn goedaardige oneffenheden?

Er zijn heel veel soorten oneffenheden die op de huid kunnen ontstaan, aan sommige zullen mensen zich niet storen, andere kunnen wel als storend worden ervaren, zoals een moedervlek in het gezicht. Helaas zijn niet alle plekjes op dezelfde manier te behandelen, de plekjes die wij bij Cosmetic Clinics kunnen verwijderen zijn;

– Moedervlekjes
– Fibroompjes
– Steelwratjes
– Huid spatadertjes
– Ouderdomsvlekken
– (Bepaalde) pigmentvlekken
– Cherry naevus

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of het verwijderen van een plekje iets voor jou is? Maak dan nu gratis, en natuurlijk geheel vrijblijvend, online een afspraak.

Hoe verwijder je plekjes?

Voordat het plekje waar jij vanaf wilt wordt verwijderd, stelt de arts eerst vast of de huidafwijking geschikt is voor behandeling met coagulatie.

Als dit het geval is wordt de plek voor de behandeling gedesinfecteerd en verdoofd waarna het plekje met een klein, heet naaldje laag voor laag wordt weggebrand waardoor het plekje tot het gewenste niveau verwijderd kan worden. Moedervlekken, fibroompjes, steelwratjes, wratjes, ouderdomswratjes en kleine huid spatadertjes worden allemaal op vergelijkbare wijze verwijderd.

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een techniek waarmee goedaardige huidoneffenheden verwijderd kunnen worden. Dit gebeurt met een naald die verhit wordt door middel van elektrische geleiding. Met de hete naald kan vervolgens het te behandelen plekje laag voor laag “verdampt” worden tot het gewenste niveau.

Voordat de arts begint met coaguleren zal de huid eerst gedesinfecteerd worden en plaatselijk verdoofd. Het coaguleren zelf doet door de verdoving geen pijn. Na de behandeling wordt de huid opnieuw gedesinfecteerd en ingesmeerd met een beschermende crème om de kans op infecties te verkleinen. Je krijgt ook crème mee naar huis.

Een coagulatie behandeling kan zoals gezegd ingezet worden voor verschillende, goedaardige huidoneffenheden zoals moedervlekken, steelwratjes en wartjes.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Moedervlek verwijderen

Een moedervlek, wie heeft er geen? De meeste zijn gelukkig helemaal niet storend en over het algemeen zijn ze goedaardig, maar toch kan het zijn dat je een moedervlek wil verwijderen. Grote of bolle moedervlekken kunnen bijvoorbeeld als hinderlijk worden ervaren en moedervlekken in het gezicht worden met regelmaat verwijderd bij Cosmetic Clinics.

Als je een moedervlek wilt laten weghalen, is het belangrijk dat de arts eerst vaststelt of de oneffenheid inderdaad in aanmerking komt voor coagulatie. Dit wordt gedaan in het gratis intakegesprek.

Na het verwijderen van de moedervlek zal de huid rood of roze zijn, maar na een tijdje vervaagt dit en is het plekje nauwelijks zichtbaar. . De arts zal adviseren wat je het best kunt doen om de kans op een blijvend litteken te verkleinen. Laat je dus een moedervlek op je gezicht verwijderen, dan hoef je niet bang te zijn dat je deze inwisselt voor een storend litteken.

Wratten
verwijderen

Veel mensen hebben wel eens een wrat gehad of hebben deze nog steeds. De meeste wratten hoeven niet behandeld te worden omdat ze geen kwaad kunnen. Toch kunnen er wratten zijn die je wel wilt laten verwijderen, bijvoorbeeld een wrat op je voet die pijn doet bij het lopen, of een wrat in je gezicht om cosmetische redenen.

Als je al veel geprobeerd hebt en je hebt nog steeds last van (voet)wratten, kunnen deze, net als moedervlekken, verwijderd worden door middel van coagulatie. Heb je last van een wrat of vraag je je af of jouw oneffenheid verwijderd kan worden? Plan dan gratis en vrijblijvend een intake gesprek in met een van onze artsen.

Steeltwratjes verwijderen

Steelwratjes en normale wratjes worden vaak door elkaar gehaald, en dat is niet zo gek; de symptomen lijken erg op elkaar. Toch zijn het echt twee verschillende aandoeningen. Steelwratjes zijn vaak zacht en ballonvormig, terwijl normale wratten vaak harder zijn en een ruw oppervlak hebben. Wat beide soorten wratten met elkaar gemeen hebben is dat ze in principe geen kwaad kunnen en dus niet perse behandeld hoeven worden.

Wil je toch een steelwratje verwijderen, omdat deze bijvoorbeeld in het zicht zit, dan kan dat gemakkelijk worden gedaan door middel van coagulatie.

Op het internet zijn veel mensen te vinden die zich afvragen of zij zelf een steelwratje kunnen verwijderen, bijvoorbeeld door deze zelf af te knippen. Dit raden wij bij Cosmetic Clinics sterk af. Ondanks dat de ingreep eenvoudig is, kan het zelf afknippen van een steelwratje leiden tot infecties doordat het materiaal dat gebruikt wordt niet steriel is.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Behandelmethode

Coagulatie

Tijd

 minuten 

Werking

Permanent

Nazorg plekjes verwijderen

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Wees de eerste 48 uur na behandeling extra voorzichtig. Vermijd zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf. Soms verschijnt er na verloop van tijd een verkleuring op de behandelde plek, die wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt. Het verdient dan ook aanbeveling om de behandelde plek gedurende minimaal 6 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht om de kans op pigmentatie afwijkingen zo klein mogelijk te houden.

Behandelde plekken in het gezicht zijn over het algemeen na 10 dagen genezen, voor andere plekken op het lichaam kan het tot 3 weken duren. In sommige gevallen is er meer dan 1 behandeling nodig.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Plekjes verwijderen voor en na

Plekje verwijderen naPlekje verwijderen voor

Kosten plekjes verwijderen

Of je nou een moedervlek, wartje, steelwratje of fibroompje wil laten verwijderen, de kosten zijn over het algemeen hetzelfde. Allemaal worden ze namelijk verwijderd door middel van coagulatie. Dit zijn de prijzen van Cosmetic Clinics voor het laten verwijderen van een plekje of bultje.

Veelgestelde vragen

Coagulatie is een behandeling waarbij we de goedaardige huidafwijking met een klein naaldje verhitten.

Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes van het bindweefsel die op het hele lichaam (kunnen) voorkomen.

Een steelwratje is een bobbeltje of steeltje van de huid, ze zijn niet besmettelijk en ook niet gevaarlijk voor de gezondheid. Ze kunnen wel hinder geven of ontsierend zijn. Ze komen vaak voor in de hals/nek en onder de oksels.

Nee, daarvoor moet u naar de huisarts of dermatoloog.

Als u last heeft van de wrat of om cosmetische redenen.

U hoeft alleen maar een moedervlek te laten verwijderen als u er last van heeft of om cosmetische redenen.

Als u twijfelt over een plekje, ga dan eerst naar uw huisarts toe.

Nee, bij ons kunt u deze niet laten verwijderen. Daarvoor moet u naar de huisarts of dermatoloog.

In principe wel, voor de meeste werkzaamheden is dat geen probleem.

Wij adviseren altijd een verdoving zodat u geen pijn heeft.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301