fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Ooglidcorrecties

Het gelaat, ook het gezicht genoemd, is het meest zichtbare deel van het menselijk lichaam. Het gezicht is waaraan wij elkaar voornamelijk herkennen. Je ogen spelen een grote rol in je gelaat. Zo zorgen hangende oogleden voor een vermoeide blik terwijl een gladde en gezonde huid rondom de ogen juist zorgt voor een vitale uitstraling.

Sommige mensen hebben last van hangende oogleden. Hangende oogleden zorgen, zoals eerder benoemd, voor een vermoeide blik, dit is natuurlijk erg vervelend – zeker als je je helemaal niet moe voelt!
Naast cosmetische ongemakken kunnen hangende oogleden ook voor medische problemen zorgen. Hangende oogleden kunnen bijvoorbeeld zorgen voor hoofdpijn of beperking van het zicht. Met een kleine ingreep zijn deze problemen gelukkig te verhelpen.

Bij Cosmetic Clinics doen wij zowel bovenooglidcorrecties als niet-chirurgische onderooglidcorrectie waarmee we jouw frisse blik weer terug brengen en fysieke klachten als hoofdpijn verhelpen.

Bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie

Ooglidcorrecties moeten worden onderverdeeld in twee soorten; onder- en bovenooglidcorrecties. Onderooglidcorrecties onderscheiden we vervolgens weer in chirurgische en niet-chirurgische onderooglidcorrecties. Chirurgische onderooglidcorrecties worden gewoonlijk alleen in het ziekenhuis gedaan.

Bij Cosmetic Clinics verrichten wij alleen niet-chirurgische onderooglidcorrecties. Hiermee worden bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen verminderd. In de volksmond wordt heten deze kringen en wallen onder de ogen ook wel hangende oogleden, maar dit niet de juiste benaming voor deze kwalen. Er zijn veel verschillende redenen waarom er donkere kringen, ingevallen ogen of zakjes/vetkussentjes bij de onderoogleden ontstaan. Deze problemen kunnen verholpen worden met Skinboosters of fillers. Dit zijn dus onderooglidcorrecties zonder operatie.

Dee bovenoogleden kunnen gaan hangen. Dit gebeurt meestal op latere leeftijd en is geheel natuurlijk. Door ouderdom wordt de huid dunner en verliest het zijn elasticiteit. Dit zorgt meestal niet voor problemen, maar in sommige gevallen kunnen de overhangende oogleden het zicht belemmeren, hoofdpijn veroorzaken of zorgen voor een constant zeer vermoeide blik. Ook kunnen hangende oogleden zorgen voor vermoeidheid, je ziet er dus niet alleen moe uit, je wordt er ook daadwerkelijk moe van! In deze gevallen kan een bovenooglidcorrectie de uitkomst bieden.

Bovenooglidcorrectie

De huid van de bovenoogleden is van nature al dun en kwetsbaar. Dit zorgt er dan ook voor dat als we ouder worden, deze plek een verhoogde kans heeft op een huidoverschot wat kan leiden tot verschillende problemen zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Overhangende oogleden kunnen dus erg vervelend zijn, maar zijn gelukkig relatief gemakkelijk te verhelpen. Ooglidcorrecties zijn dan ook niet voor niets een van de meest verrichte cosmetische ingrepen. Het liften van oogleden is een relatief kleine ingreep, maar met een groot resultaat. Het brengt je uitgeruste, frisse uitstraling weer terug en kan je fysieke ongemakken verhelpen.

Voor en na bovenooglidcorrectie

Voor ooglidcorrectieNa ooglidcorrectie
ooglidcorrectie voorNa ooglidcorrectie12

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een ooglidcorrectie voor jou geschikt is? Maak gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend een online een afspraak.

Ooglidcorrectie met de Milaan methode

Bij Cosmetic Clinics kiezen wij ervoor om bovenooglidcorrecties te behandelen met de Milaan methode. En met een goede reden! Bij de meest gebruikte methode wordt namelijk alleen huid boven het oog verwijderd, bij de Milaan methode wordt in plaats hiervan een stukje huidoverschot in de vorm van een ellips verwijderd (zie foto). Hierdoor wordt er meer huid aan de zijkant weggehaald dan bij de conventionele methode, wat een beter resultaat oplevert, aangezien juist híer het meeste huidoverschot zich bevindt.
Nog een belangrijk voordeel van de Milaan methode; het littekentje dat ontstaat door de ooglidcorrectie aan de zijkant van het oog, ziet er precies uit als een kraaienpootje waardoor het nog minder opvalt. Na ongeveer een half jaar is het littekentje nog nauwelijks zichtbaar.

Als je een ooglidcorrectie overweegt, wil je natuurlijk de beste kliniek voor een ooglidcorrectie vinden. Wij vinden dat het beste resultaat wordt behaald met de Milaan methode, en ons cosmetisch arts Marieke van Hemert is een specialist in haar vakgebied, bij Cosmetic Clinics ben je in goede handen. De Milaan methode wordt nog in weinig klinieken in Nederland toegepast, wij zijn er trots op dat wij deze methode gebruiken. Vanwege de mooie resultaten wordt deze methode dan ook steeds populairder.

Ooglidcorrectie Milaan methode

Voordelen van de Milaan methode op een rij

Dit is waarom wij bewust kiezen om de Milaan methode te gebruiken voor onze ooglidcorrecties:

  • Volgens ons geeft de Milaan methode het mooiste resultaat.
  • Zwellingen en blauwe plekken zijn minder voorkomend dan bij de standaard methode.
  • Het huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald, hierdoor pak je de gehele plek aan en niet alleen het overtollige huid boven het oog.
  • Het litteken valt vaak samen met een kraaienpootje, in de meeste gevallen is die binnen een half jaar weg of niet meer storend.

Oorzaken hangende bovenoogleden

Blefarochalasis, de medische term voor hangende bovenoogleden, kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen is het slapper worden van de huid de reden. Dit heet ook wel dermatochalasis. Het slapper worden van de huid boven je ogen is volkomen natuurlijk en hoort gewoon bij ouder worden. Vaak is het ook helemaal niet erg, maar soms kun je er last van krijgen. 

Hangende oogleden kunnen niet alleen ontstaan bij bovenoogleden, maar bij ook bij onderoogleden.

De behandeling

1. Allereerst wordt het gebied verdoofd om ervoor te zorgen dat je geen enkele pijn meer voelt.

2. Vervolgens wordt het gebied afgetekend .

3. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en de overtollige huid verwijderd. Omdat het sneetje precies in de oogplooi valt, is deze later niet meer zichtbaar.

4. Als de overtollige huid verwijderd is, wordt het sneetje gehecht. De hechtingen worden een week na de operatie verwijderd.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Tijd

60 – 75 minuten 

Werking

10 – 15 jaar

Herstel na ooglidcorrectie

1 tot 3 dagen na de behandeling

De dagen direct na de ooglidcorrectie zullen de oogleden gezwollen zijn en zijn er vaak verkleuringen en bloeduitstortingen te zien. Je dient rekening te houden met de volgende zaken:

  • Doe de eerste 24 uur niets. De eerste 24 uur zijn erop gericht om de zwelling van de oogleden zoveel mogelijk te beperken.
  • Neem ook de dagen na de ooglidcorrectie veel rust, zo gun je de wonden tijd om te genezen. Ook lichamelijke inspanning, zoals tillen en langdurig bukken dien je te vermijden.
  • Je kunt een extra kussen onder je matras gebruiken om de druk op de oogleden te verlichten.
  • Douchen is mogelijk, maar de eerste 2 dagen mag je niet met je hoofd onder water.

4 tot 6 dagen na de behandeling

Na de derde dag zal de zwelling afnemen waardoor je er al weer toonbaar uitziet.

Tot 1 week na de behandeling

Een week na de ooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd. Veel mensen gaan weer aan het werk. Dit omdat de hechtingen eruit zijn en de zwellingen zijn afgenomen waardoor je weer toonbaar bent. Wel moet je er rekening mee houden dat je nog geen zwaar lichamelijk werk kan verrichten. Na het verwijderen van de hechtingen mag je weer lenzen dragen, mits je niet te hard aan het ooglid hoeft te trekken.

Tot 2 weken na de behandeling

Twee weken na de behandeling kun je weer oogmake-up gebruiken. Je mag weer sporten, mits niet te intensief. Als je aan contactsport doet, mag dat pas na 4 weken.

Tot 6 weken na de behandeling

Veel dingen zijn nu al weer “gewoon”, echter dien je de zon en de zonnebank nog te vermijden. Zonlicht, en daarmee ook het felle licht van de zonnebank, hebben een negatieve invloed op de genezing van de littekentjes. Door je ogen wel te veel bloot te stellen aan zonlicht zullen de littekens beter zichtbaar blijven. Ook roken kun je het best vermijden tot minimaal 6 weken na de ingreep. Roken vertraagt het herstel.

Tot 3 à 4 maanden na de behandeling

De littekentjes op je ogen worden steeds minder zichtbaar, maar zijn nog altijd aan het herstellen. De kleur van de littekentjes wordt steeds minder rood en uiteindelijk zullen ze weinig meer verschillen van je eigen huidskleur. Omdat met de Milaan methode de littekentjes samenvallen met je kraaienpootjes, zul je de littekentjes aan de zijkant van het oog nog nauwelijks kunnen zien.

Alle nazorg voor ooglidcorrecties kun je hier vinden. Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag met jouw vraag!

Onze behandelaars

Ontmoet de specialist van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onderooglidcorrectie

Naast hangende bovenoogleden kun je ook last hebben van de onderoogleden. Net als bij de bovenoogleden, spreekt men bij onderoogleden ook met regelmaat van hangende onderoogleden, maar deze benaming is niet juist. Over het algemeen zijn wallen of donkere kringen onder de ogen waar zij last van hebben.

Waar problemen aan de bovenoogleden vaak een duidelijke oorzaak hebben, kunnen problemen aan de onderoogleden uit veel dingen ontstaan, dus zijn er ook verschillende ingrepen mogelijk. Bij Cosmetic Clinics verrichten wij alleen niet-chirurgische onderooglidcorrecties. Chirurgische onderooglidcorrecties worden over het algemeen alleen in het ziekenhuis gedaan.

Je kunt last hebben van een dunne huid onder de ogen, (donkere) kringen onder de ogen of ingevallen onderoogleden. Deze cosmetische problemen kunnen verholpen worden met een filler of Skinbooster. Hiermee kunnen wij wallen onder je ogen verminderen zonder operatie., Bij het intakegesprek wordt samen met jou bepaald welke behandeling het meest geschikt is.

Oorzaken van wallen en donkere kringen onder de ogen

Wallen of donkere kringen onder de ogen kunnen zoals gezegd verschillende redenen hebben. Zo kunnen de jukbeenderen volume verliezen naarmate je ouder wordt, kan de vethuishouding rondom de ogen veranderd zijn of kan er op latere leeftijd een overschot zijn ontstaan aan vet, vocht of huid. Wat al deze problemen met elkaar gemeen hebben is dat je er vermoeid uit gaat zien. Dit is natuurlijk zonde, zeker omdat je ogen zo’n belangrijke rol spelen in je gezichtsuitdrukking!

Bij Cosmetic Clinics kun je terecht voor niet-chirurgische onderooglidcorrecties en kunnen wij je wallen of donkere kringen onder je ogen verminderen zonder operatie. Wij corrigeren onderoogleden met een filler of skinbooster. Deze producten zijn uitermate geschikt voor het verminderen van donkere kringen onder de ogen, vochtwallen of ingevallen onderoogleden.

Onderooglidcorrectie voor en na

onderooglidcorrectie vooronderooglidcorrectie na
Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Aliaxin, Juvéderm of RRS eyes

Tijd

10 – 30 minuten 

Werking

6 maanden

Wat kost een ooglidcorrectie?

Vergoeding ooglidcorrectie verzekeraar

Als je twijfelt over het ondergaan van een ooglidcorrectie, dan vraag je je wellicht af of een ooglidcorrectie wordt vergoed?
Over het algemeen wordt een ooglidcorrectie niet vergoed. Of het nu gaat om vergoeding bovenooglidcorrectie of niet-chirurgische onderooglidcorrectie, zoals wallen onder de ogen verwijderen.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding ooglidcorrectie moet er een medische reden zijn, zoals:

– aangeboren afwijking
– bovenoogleden moeten minimaal voor de helft over je pupil hangen
– hangende oogleden als gevolg van een chronische aandoening.

Als een van deze situaties voor jou van toepassing zijn, neem dan contact op met je huisarts.

Voor meer informatie voor vergoeding van ooglidcorrecties kun je het best contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen

Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult waarbij de arts alle mogelijkheden met je doorneemt. Marieke van Hemert doet bij Cosmetic Clinics in Amersfoort de ooglidcorrecties.

Allereerst wordt het gebied verdoofd, waarna je geen enkele pijn meer voelt. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en overtollig huid weggehaald.

Doordat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later niet zichtbaar. De snee wordt gehecht en na een week worden de hechtingen verwijderd.

Na de ingreep is het gebied rondom de ogen gezwollen en zullen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn na 2 weken meestal verdwenen.

Hoe meer rust je houdt na de ingreep, des te sneller en mooier het genezingsproces zal verlopen.

Wij adviseren je de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te doen en zeker geen drukverhogende momenten op te zoeken. Je ontvangt voor de ingreep advies over wat je beter wel of niet kunt doen.

Vanuit de basisverzekering wordt dit niet vergoed. Als je een aanvullende polis heeft, kun je navragen bij je ziektekostenverzekering of een deel van de kosten wordt vergoed. Dit is alleen het geval als de ooglidcorrectie een medische oorzaak heeft.

Lenzen dragen is geen probleem mits de hechtingen eruit zijn. Let er wel op dat de oogleden niet in de weg moeten zitten om ze in en het te doen. Uiteraard is het dragen van een bril in de eerste paar weken een stuk gemakkelijker.

Hoewel je lang plezier kunt hebben van een correctie aan je oogleden, is het resultaat uiteindelijk niet blijvend. Je wordt immers ouder en je huid veroudert ook. Een goede verzorging van je huid en van jezelf is dus van belang. Bij een gezonde levensstijl is het resultaat van de ingreep gemiddeld zo'n 10 tot 15 jaar zichtbaar.

Bijna iedereen heeft een week nodig om weer aan het werk te kunnen. Dat komt omdat de correctie in het gezicht zit en de uitstraling dan gewoonweg nog niet fijn is. Zware lichamelijke inspanningen zijn beter de eerste weken te vermijden.

Uiteraard, dat is ook een reden dat veel mensen het willen doen. Echter, geeft het geen garantie, maar de overtollige huid hoeft niet meer door de wenkbrauwen naar boven getrokken te worden wat dus vaak zorgt voor minder hoofdpijn.

Mensen die met de ‘’standaard’’ manier een ooglidcorrectie hebben gehad behandelen we ook met de Milaan methode. Daardoor kunnen we een extra stukje huid aan de zijkant corrigeren waardoor er een beter resultaat kan worden behaald. 

Indien je last hebt van een sombere, boze blik door steeds verder zakkende oogleden of een vermoeide oogopslag kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn. Soms wordt het zicht naar het plafond of van opzij belemmerd wanneer je ontspannen rechtuit kijkt. De bovenoogleden kunnen een diagonaal of horizontaal hangend aspect hebben.

Na 2 weken wanneer de wondjes volledig gesloten zijn en er geen korstjes meer zichtbaar zijn, mag je in principe make-up aanbrengen op of rond je ogen.

De eerste week mag je niet teveel bukken, tillen of sjouwen en twee weken niet intensief sporten. Deze periode heeft het behandelde gebied minimaal nodig om te herstellen. Gedurende 6 maanden dien je de oogleden te beschermen tegen de zon met zonnebrand SPF 50.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301