fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Wallen en donkere kringen

Wallen zijn niet altijd een gevolg van slecht slapen. Zie je er altijd vermoeid of mat uit, ook als je je helemaal niet zo voelt? Dan kan het zijn dat je last hebt van donkere kringen onder de ogen of wallen. Wallen en donkere kringen zijn gelukkig eenvoudig te verminderen met een filler of SkinBooster. Het resultaat van een behandeling tegen wallen of donkere kringen is dat je weer uitgerust, jong en opgewekt oogt.

Wallen en donkere kringen onder de ogen

Veel mensen hebben last van wallen of donkere kringen onder hun ogen. Vaak is dit een gevolg van gebrek aan slaap of slechte voeding, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Sommige mensen hebben namelijk last van permanente wallen of donkere kringen.

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een wezenlijk verschil zit tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Soms wordt er ten onrechte gedacht dat iemand last heeft van donkere kringen, terwijl het eigenlijk om wallen gaat. In dit geval zien we wel donkere kringen, maar dit is eigenlijk de schaduw van de wallen. Als de wallen verminderen, verdwijnen deze lijnen. Om zeker te weten waar je last van hebt, plannen wij bij Cosmetic Clinics altijd eerst een gratis intake met je om vast te stellen bij welke behandeling je het meeste baat hebt.

Permanente wallen zijn vaak vochtwallen, vetwallen of een gevolg van huidoverschot onder de ogen. Bij Cosmetic Clinics doen wij alleen niet-chirurgische onderooglidcorrecties. Bij het behandelen van wallen of donkere kringen maken wij gebruik van fillers of SkinBoosters als RRS Eyes. Hiermee kunnen wij wallen onder je ogen verminderen of zelfs verwijderen zonder operatie.

Oorzaken van wallen en donkere kringen onder de ogen

Wallen en donkere kringen zijn dus twee verschillende problemen die elk weer verschillende oorzaken kennen. Om zeker te weten dat er voor de juiste behandeling wordt gekozen, zullen wij altijd eerst een gratis intake met je inplannen.

Oorzaken van wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen zijn; een volumeverlies van de jukbeenderen, de vethuishouding rondom de ogen verandert, of kan er op latere leeftijd een overschot zijn ontstaan aan vet, vocht of huid. Ondanks al deze verschillende oorzaken hebben ze toch iets met elkaar gemeen; van allemaal ga je er vermoeid uitzien. Dit is natuurlijk zonde, zeker omdat je ogen zo’n belangrijke rol spelen in je gezichtsuitdrukking!

Bij Cosmetic Clinics kun je terecht voor niet-chirurgische onderooglidcorrecties en kunnen wij jouw wallen of donkere kringen onder je ogen verhelpen zonder operatie. Wij corrigeren onderoogleden met een filler of skinbooster. Deze producten zijn uitermate geschikt voor het verminderen van donkere kringen onder de ogen, vochtwallen of ingevallen onderoogleden.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je benieuwd of een behandeling tegen wallen of donkere kringen voor jou geschikt is? Maak dan gratis, en natuurlijk geheel vrijblijvend, online een afspraak.

Wallen verminderen

Wallen, die niet het gevolg zijn van vermoeidheid, zijn zakjes onder de ogen die ontstaan door een teveel aan vocht, vet of huid. Deze zakjes zorgen ervoor dat je er ouder en/of vermoeider uit ziet dan je daadwerkelijk bent. Gelukkig zijn wallen eenvoudig te verminderen zonder operatie door middel van een filler of SkinBooster als RRS Eyes.

De huid onder de ogen is van nature al kwetsbaar, en naarmate we ouder worden, wordt deze huid alleen maar dunner. Ook worden de spiertjes rondom de ogen slapper waardoor het onderhuidse vet de kans krijgt om te zakken.

Wallen helemaal weg laten halen kan alleen met een onderooglidcorrectie, maar in veel gevallen is dit helemaal niet nodig en kunnen de wallen voldoende verminderd worden met een veel minder ingrijpende ingreep met een filler of skinbooster. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je zelf kunt doen om wallen onder de ogen te verminderen;

  1. Zorg ervoor dat de huid onder de ogen gehydrateerd is.

    Dit kan door middel van een hydraterende oogcrème. Als de huid rond de ogen gedehydrateerd raakt, neemt het volume ervan af waardoor de ogen wat meer wegzakken in de oogkas. Ook zullen droogtelijntjes makkelijker ontstaan.

  2. Zorg voor voldoende slaap.

    Een van de meest effectieve manieren om wallen tegen te gaan is door voldoende te slapen. Sommige mensen hebben na een nacht slecht slapen al diepe wallen, andere pas na een tijd. Bij welke groep je ook hoort zorg ervoor dat je ‘s nachts 7 tot 9 uur slaapt, niet alleen voor je wallen, maar ook voor je algehele gezondheid.

  3. Zorg voor een gezonde leefstijl.

    Het eten van gezonde, gevarieerde voeding heeft een grote impact op de kwaliteit van je huid. Als je bijvoorbeeld veel suiker eet of rookt kan dit ervoor zorgen dat onderliggende huidproblemen eerder naar boven komen.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Vet zakjes onder ogen

Zoals met veel cosmetische kwalen is ook bij vetwallen ouder worden de grootste boosdoener. Naarmate je ouder wordt gaat het vet zich onder de ogen ophopen, en dit zorgt voor vetwallen. Dit komt omdat het bindweefsel zwakker wordt waardoor het vet naar beneden zakt. De zakjes die hierdoor onder je ogen verschijnen zorgen voor een vermoeide uitstraling omdat ze er uitzien als vermoeidheidswallen.

Vetwallen kunnen worden verminderd met een filler. In sommige gevallen, als de vetwallen te groot zijn, zal een onderooglidcorrectie nodig zijn, hiervoor kun je niet terecht bij Cosmetic Clinics.

Vocht wallen ogen

Net als bij vetwallen is ook bij vochtwallen huidveroudering de grootste boosdoener. Doordat het collageen in de huid afneemt naarmate we ouder worden, wordt de huid minder elastisch en gaat het hangen. Het huidoverschot wat hierdoor ontstaat trekt vocht aan, wat net als bij vetwallen zorgt voor wallen of zakjes onder de ogen. Ook hyaluronzuur maken we minder aan als we ouder worden, en dit stofje zorgt voor de vochthuishouding in de huid.

Vocht onder de ogen is gemakkelijk te verminderen met de Skinbooster RRS Eyes. De actieve bestanddelen van RRS Eyes bestaan namelijk voornamelijk uit stoffen die helpen om vocht af te voeren, de huid te voeden en te verstevigen.

Huidoverschot

De derde veroorzaker van wallen is huidoverschot. Net als bij de andere wallen ontstaat dit huidoverschot vaak door het ouder worden van de huid, en daarmee het verlies aan volume en elasticiteit. De huid onder de ogen is erg kwetsbaar en teer, en daarom zijn de gevolgen van huidveroudering vaak hier als eerste zichtbaar.

Bij huidoverschot zal de arts adviseren welke behandeling het meest geschikt is, een filler of RRS eyes.
Door middel van een filler kan het gebied weer een beetje opgevuld worden, waardoor de wallen als gevolg van huidoverschot verminderen. Ook zorgt het hyaluronzuur in de filler voor een betere vochthuishouding en daarmee voor een gezondere huid. De wallen worden dus niet alleen opgevuld, maar de huid zelf wordt ook gezonder.

Rokerslijntjes voor en na

lipfiller voorlipfiller na
Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Aliaxin, Juvéderm of RRS eyes

Tijd

10 – 30 minuten 

Werking

6 maanden

Donkere kringen onder de ogen

Vaak worden donkere kringen verward met wallen, maar het zijn echt twee verschillende aandoeningen. Waarbij bij wallen een huidoverschot, vochtwallen of vetzakjes de boosdoener zijn, ontstaan donkere kringen vaak doordat de bloedvaten zichtbaarder worden en soms door pigment.

Naarmate we ouder worden wordt de huid dunner, en omdat de huid rondom de ogen al zeer gevoelig is, is dit ook de eerste plek waar de gevolgen van huidveroudering zichtbaar worden. Doordat de huid dunner wordt, gaan de bloedvaten in dit gebied “doorschijnen”. Dit is vaak de reden dat we donkere kringen rondom de ogen zien.

Donkere kringen onder de ogen kunnen niet geheel verwijderd worden, maar wel verminderd. Verminderen van deze kringen doen we bij Cosmetic Clinics met de SkinBooster RRS Eyes. Deze skinbooster verbertert de doorbloeding, werkt pigmentremmend , en voedt de dunne huid onder de ogen. . Een kuur met RRS Eyes verdikt de huid als het ware, waardoor de bloedvaten niet meer doorschijnen en zo de donkere kringen verminderen of zelfs verdwijnen.

Soms werkt een filler beter, of een combinatie van een filler met RRS Eyes. Wat voor jou van toepassing is bepalen we in het intakegesprek dat altijd eerst plaatsvindt alvorens we starten met de behandeling.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Kosten verminderen van wallen of donkere kringen onder ogen.

Wat het verwijderen van donkere kringen of wallen onder de ogen kost, is afhankelijk van de behandeling. In het intakegesprek zullen we bepalen of je last hebt van donkere kringen, of van wallen, en welke behandeling hier het best bij past.

Dit prijzen van de verschillende behandelingen.

Veelgestelde vragen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide 15 jaar geleden haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden. De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniek manager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp en Lelystad. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301