fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Rokerslijntjes

De rimpels rondom de lippen noemen wij rokerslijntjes. Deze lijntjes hebben hun naam te danken aan rokers of mensen die hebben gerookt, zij hebben door het herhaaldelijke tuiten van hun lippen tijdens het roken het vaakst last van deze rimpels. Echter kunnen ook mensen die nooit gerookt hebben last hebben van rokerslijntjes. Gelukkig kunnen rokerslijntjes gemakkelijk verholpen worden met een kleine cosmetische ingreep. Hoe dat werkt, lees je hier.

Wat zijn rokerslijntjes?

Rokerslijntjes, rokers rimpeltjes, een barcode of plooirok zijn allemaal namen voor de verticale lijntjes in de huid vlak boven de bovenlip. Deze lijntjes zorgen bij veel vrouwen voor grote ergernis, omdat de lijntjes ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent.

Rokerslijntjes ontstaan door bepaalde, vooral tuitende, mimieken van de mond. Rokers maken die beweging vele tientallen keren per dag, waardoor na verloop van tijd dit gebied bij hen veel sterker getekend zal zijn dan bij niet-rokers. Ook nicotine in de tabak heeft een nadelig effect op de huid. Daar ontlenen deze permanente en vaak als ontsierend ervaren rimpeltjes hun naam dan ook aan. Maar ook veelvuldige blootstelling aan zonlicht kan een rimpelend effect hebben.

Ook niet rokers kunnen last krijgen van deze rimpels, bij hen is vaak sprake van een erfelijke aanleg, maar net als bij veel andere rimpels speelt ook hier een ouder wordende huid een rol.

Hoe behandel je rokerslijntjes?

Heb je last van rokerslijntjes? Dan vraag je je wellicht af of je hier iets aan kunt doen. Gelukkig is het antwoord volmondig JA! Rokerslijntjes kunnen gemakkelijk worden verminderd door middel van een filler. Dit is in onze ogen dan ook de beste behandeling tegen rokerslijntjes.

Rokerslijntjes kun je ook verminderen met een HIFU behandeling, eventueel gecombineerd met een filler. Je kunt ervoor kiezen om met een HIFU behandeling te starten en eventueel later nog een fillerbehandeling te doen, mocht je nog niet helemaal tevreden zijn met het resultaat.
Rokerslijntjes helemaal weghalen is technisch gezien niet mogelijk, aangezien de werking van een filler altijd tijdelijk is. Gelukkig is een filler behandeling geheel veilig en kan deze zonder risico herhaald worden als de effecten uitgewerkt zijn. Gemiddeld zul je z’n 6 tot 9 maanden plezier hebben van je behandeling tegen rokerslijntjes.

Je rokerslijntjes laten behandelen zorgt direct voor een jonger gezicht. Doordat de filler de huid in dit gebied weer een beetje strak trekt, verminderen de rimpels die je veel ouder doen lijken.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een behandeling tegen rokerslijntjes voor jou geschikt is? Maak dan gratis, en natuurlijk geheel vrijblijvend, online een afspraak.

Rokerslijntjes voor en na

voor behandeling rokerslijntjesna behandeling rokerslijntjes
Pijn / Verdoving

Met verdoving

Merk

Aliaxin en Juvéderm

Tijd

30 – 45 minuten 

Werking

6 tot 9 maanden

Hoe werkt een behandeling tegen rokerslijntjes?

Bij Cosmetic Clinics gebruiken wij uitsluitend fillers op basis van hyaluronzuur van de merken Aliaxin en Juvéderm. Dit is een stofje dat van nature in ons lichaam aanwezig is en wat een cruciale rol speelt bij de hydratatie en elasticiteit van onze huid.

De behandeling zelf duurt slechts een half uur tot drie kwartier en doet niet tot nauwelijks pijn. Met behulp van een ultra fijn naaldje zal de cosmetisch arts een filler onder de huid aanbrengen. Deze filler vult als het ware de rokerslijntjes op waardoor ze sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De behandeling tegen rokerslijntjes heeft direct effect, maar het resultaat zal na ongeveer 2 weken optimaal zijn.

De werking van de behandeling is niet permanent. Net als alle behandelingen met fillers zullen ook bij een filler behandeling tegen rokerslijntjes de effecten na verloop van tijd afnemen. Hierna kun je gelukkig, geheel veilig de behandeling herhalen.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Prijs behandelen rokerslijntjes

De kosten van het opvullen van rokerslijntjes is afhankelijk van de hoeveelheid mililiter die nodig is om het gewenste resultaat te behalen. In de meeste gevallen is dit 1 ml. filler. De prijs per ml filler vind je hieronder.

Nazorg rokerslijntjes

In de eerste 48 uur na een rokerslijntjes behandeling mag je de huid rondom het geïnjecteerde gebied niet masseren of wrijven, tenzij de arts dit specifiek aanraadt. Fillers op basis van hyaluronzuur kennen gelukkig erg weinig bijwerkingen, maar je kunt last krijgen van blauwe plekken of zwellingen in het behandelde gebied. Deze zullen in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnen, vaak binnen een paar dagen. Heb je hier last van? Dan kun je het gebied het beste goed koelen.

Verder raden we je aan om tot 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan. De UV-straling van een zonnebank kan het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden omdat de huid nog gevoelig is.

Alle informatie over de nazorg van fillers kun je hier vinden. Toch nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen!

Veelgestelde vragen

Rokerslijntjes, rokers rimpeltjes, een barcode of plooirok zijn allemaal namen voor de verticale lijntjes in de huid vlak boven de bovenlip. 

Rokerslijntjes ontstaan door het maken van een tuitende mimiek. Rokers maken deze bewegen vele tientallen keren per dag, en hebben daarom ook het vaakst last van deze rimpels. Echter kunnen de rimpels ook ontstaan bij mensen die nooit gerookt hebben.

Tegen rokerslijntjes hoef je niet perse iets te doen, ze zijn immers niet schadelijk. Wel geeft het je gezicht een oudere aanblik. Als je iets wil doen tegen rokerslijntjes, dan is een behandeling met fillers de beste optie. 

Over het algemeen is er 1 milliliter filler nodig om rokerslijntjes te verhelpen.

Rokerslijntjes zijn het beste te behandelen met een filler. Door middel van een filler op hyaluronzuur wordt de huid in dit gebied subtiel opgevuld waardoor de rimpels verdwijnen en de huid er weer jong en gehydrateerd uit ziet. 

De behandeling is veilig en geeft jou direct weer een jongere aanblik.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301