fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Lipfillers

Sommige mensen hebben nu eenmaal van nature wat smallere lippen, maar het kan ook dat de lippen dunner worden naarmate je ouder wordt. Een lipfiller behandeling met een (natuurlijke) filler kan lippen subtiel of zichtbaar voller maken. Ook kan een asymmetrische of scheve lip gecorrigeerd worden met lipfillers of botox.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn enorm populair en behoren dan ook tot een van de meest favoriete cosmetische behandelingen in Nederland. En met goede reden ook; fillerbehandelingen geven een prachtig en natuurlijk resultaat.

Maar wat is een filler eigenlijk? Fillers zijn dunne vloeistofachtige substanties, een soort van gel, die geïnjecteerd worden met een zeer fijne naald. Door deze gelachtige substantie vlak onder de huid te injecteren kan bijvoorbeeld een lip of jukbeen gevuld of verstevigd worden.

Bij Cosmetic Clinics werken wij uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur. Deze stof is van nature aanwezig in ons eigen lichaam. Fillerbehandelingen met deze fillers leveren dan ook een prachtig natuurlijk resultaat.

Een behandeling met een filler is niet permanent, dit omdat deze lichaamseigen stof langzaam wordt afgebroken door ons lichaam. Wel is de werking langer dan die van bijvoorbeeld botox. Gemiddeld zal je 6 tot 12 maanden plezier hebben van een behandeling met fillers.

Lipfillers

Net als onze ogen trekken lippen veel aandacht in het gezicht. Volle lippen worden door veel mensen als aantrekkelijk ervaren, omdat het een sensuele en jeugdige uitstraling geeft. Sommige mensen hebben van nature (erg) smalle lippen, anderen krijgen dit pas op latere leeftijd. Naarmate je ouder wordt, verslapt de huid rondom de lippen en neemt het volume af. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar wil jij graag die jeugdige en sensuele uitstraling? Dan kan een behandeling met lipfillers bij Cosmetic Clinics jou zeker helpen!

Een behandeling met een lipfiller geeft jou vollere lippen, en mits professioneel toegepast, met natuurlijk resultaat. Bij Cosmetic Clinics vinden wij een natuurlijk resultaat erg belangrijk, daarom gebruiken wij ook alleen fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam aanwezig is en dat wordt aangemaakt door ons bindweefsel. Omdat het een lichaamseigen stof betreft, is het resultaat van de lipfillers al snel natuurlijk. Wij gaan met beleid te werk – jouw lippen zullen er na behandeling niet ‘opgepompt’, maar juist mooi en natuurlijk uitzien.

Nog een voordeel van het hyaluronzuur in de filler; Jouw lippen worden naast gevulder ook zachter en glanzender na een behandeling, want de regulerende, huideigen moleculen in het hyaluronzuur van onze fillers herstellen de natuurlijke vochthuishouding.

Lipfiller voor en na

lipfiller voorlipfiller na

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een lipfiller voor jou geschikt is? Maak gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend een online een afspraak.

Hoe lang blijven lipfillers zitten?

Een lipvergroting met lipfillers, is net als alle andere filler behandelingen, niet permanent. De stof wordt namelijk door het lichaam zelf afgebroken. Dit kan als nadeel worden ervaren, maar kan ook een voordeel zijn.

Hoe lang een lipfiller blijft zitten verschilt van persoon tot persoon, maar over het algemeen kun je er zeker vanuit gaan dat jouw vollere lippen 6 maanden tot een jaar zichtbaar zijn. Na deze periode kun je geheel veilig de behandeling herhalen. Onze ervaring leert dat de behandeling steeds minder snel herhaald hoeft te worden, omdat het hyaluronzuur in de filler niet alleen de lippen vult, maar ook zorgt voor een betere vochthuishouding waardoor de lippen gezonder blijven.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Merk

Aliaxin en Juvéderm

Tijd

30 – 45 minuten 

Werking

6 tot 12 maanden

Lipfiller hyaluronzuur

Maar waar is hyaluronzuur eigenlijk goed voor? Nou, voor best wel veel eigenlijk. Hyaluronzuur vervult namelijk belangrijke functies in het lichaam die onder anderezorgen voor een gezonde huid. Dit stofje reguleert namelijk het hydraterend en herstellend vermogen van de huid, en de stofwisseling. Hyaluronzuur speelt dus een vitale rol bij het behouden van elasticiteit en een gehydrateerde huid.

Het menselijk lichaam is gelukkig zelf in staat om dit mooie stofje te produceren, maar dit vermogen neemt helaas af naarmate we ouder worden. Daarom kan onze huid wel wat hyaluronzuur gebruiken!

Wij gebruiken dus uitsluitend natuurlijke lip fillers op basis van hyaluronzuur waardoor jouw lippen niet alleen voller worden, maar ook zachter en glanzender.

Scheve lippen

Een lipbehandeling met een filler kan lippen subtiel of zichtbaar voller maken. Maar ook een asymmetrische of scheve lip kan gecorrigeerd worden met lipfillers. Afhankelijk van het doel van de behandeling, wordt er gebruik gemaakt van fillers of botox. Een scheve of asymmetrische lip, bijvoorbeeld als de asymmetrie het gevolg is van mimiek, kan voor een spierontspannende behandeling met botox gekozen worden. Hierdoor zal de spier in kwestie niet meer zo hard trekken en wordt zo de scheve lip gecorrigeerd. Ook kunnen de lipcontouren verbeterd worden met een lip filler.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Bijwerkingen

Omdat de fillers die wij gebruiken op basis van een lichaamseigen stof zijn, wordt het als het lichaam ook als ‘eigen’ gezien. Dit zorgt er niet alleen voor dat het door het lichaam weer wordt afgebroken, maar ook dat de kans op een allergische reactie en daarmee bijwerkingen erg klein is.

De meest voorkomende bijwerkingen na een lipfiller behandeling zijn;

  • Blauwe plekken lipfiller
    Het kan zijn dat er blauwe plekken of kleine zwellingen ontstaan na een lipfiller behandeling, over het algemeen is dit een onschuldige bijwerking die vanzelf weer wegtrekt.

  • Te veel lipfiller
    Om zeker te zijn van een mooi, natuurlijk resultaat is het belangrijk dat je je laat behandelen door een ervaren en gecertificeerd arts. Mocht er toch sprake zijn van teveel filler in de lip, dan kan dit worden afgebroken met hyaluronidase. Dit is een enzym die hyaluronzuur op veilige wijze oplost en zo het teveel aan filler afbreekt. Ook fijn als je toch niet tevreden bent met het resultaat!

Lipfiller prijs

Wat een behandeling met lipfillers kost is afhankelijk van de hoeveelheid filler die gebruikt moet worden. In veruit de meeste gevallen is dit 1 ml. Dit zal samen met de cosmetisch arts worden bekeken in het gratis intakegesprek. In een enkel geval zijn meerdere behandelingen aan te raden, bijvoorbeeld als de lippen erg dun zijn en het proces van voller maken beter geleidelijk, en dus verspreid over meerdere consulten, kan worden uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

Het resultaat van een lipfiller blijft 6 tot 12 maanden.

In de meeste gevallen hebben we 1 ml filler nodig voor een mooi, natuurlijk resultaat. Wij werken met Aliaxin en Juvéderm fillers voor de lippen. Bij de tarieven kun je zien wat 1 ml filler kost.

Lipfillers zijn veilig, maar er zijn altijd risico’s. Daarom is het heel belangrijk dat je je laat behandelen door een arts. Alleen artsen mogen fillers inspuiten en niet bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste. 

Houd er rekening mee dat de lippen gezwollen kunnen zijn na een behandeling, dit trekt vanzelf weg. Er is altijd kans op een blauw plekje, dit mag je camoufleren en ook dit trekt weer weg.

Als je regelmatig een koortslip (herpes infectie) hebt gehad, kan een lipfiller een trigger zijn om een actieve koortslip te krijgen na een lipfiller behandeling. We adviseren een week voor de behandeling te starten met een koortslip crème en tot 2 weken na de lipfiller behandeling te blijven gebruiken.

Nee, in het intakegesprek luisteren we goed naar je wensen. Als het nodig is, doen we de behandeling in 2 stappen.

Nee, je mag de lippen niet masseren (tenzij de arts dit in uitzonderlijke gevallen adviseert. Het kan zijn dat je nog wat bobbeltjes voelt, deze verdwijnen vanzelf en mag je niet masseren.

Blauwe plekjes mag je camoufleren. Blauwe plekjes na een lipfiller verdwijnen vanzelf.

De eerste uren na de behandeling moet je voorzichtig zijn met hete dranken. Door de verdoving kun je je lippen verbranden. We adviseren om de eerste week niet naar de sauna te gaan of onder de zonnebank. Laat je verder je lippen met rust en masseer de lippen niet.

Bij de meeste mensen is de ergste zwelling de volgende dag weg. De dagen erna kunnen de lippen nog iets gezwollen zijn. Dit verschilt van persoon tot persoon. De filler heeft tijd nodig om zogenaamd te settelen, dit duurt 1 tot 2 weken.

We starten altijd met 1 ml filler voor een mooi, natuurlijk resultaat. In een enkel geval kan het zijn dat er meer nodig is.

Ja hoor, gelukkig wel! Alleen adviseren we de eerste 24 uur na een behandeling niet hartstochtelijk te zoenen 😉

Bij iedere fillerbehandeling kunnen er complicaties optreden, zoals blauwe plekjes en zwellingen. De meeste zijn van tijdelijke aard en verdwijnen weer. Een allergische reactie is mogelijk maar komt maar heel weinig voor. Mocht het resultaat niet naar wens zijn, dan heb je altijd de mogelijkheid om de filler te laten oplossen met hyaluronidase. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301