fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Hangende mondhoeken

Kijk je vaak chagrijnig, ook als je dat helemaal niet bent? En lacht je mond niet mee als je vrolijk kijkt? Dan kan het zijn dat je last hebt van hangende mondhoeken. Hangende mondhoeken zorgen ervoor dat je er triest en ouder uit gaat zien. Zonde als je juist een opgewekt persoon bent. Bij Cosmetic Clinics kunnen we je je jonge vrolijke aanblik terug brengen door de mondhoeken te behandelen met een injectable.

Wat zijn hangende mondhoeken?

De naam van de aandoening spreekt voor zich. Heb je last van hangende mondhoeken, dan hangen deze permanent, ook als je niet verdrietig of chagrijnig kijkt. Naast dat neerhangende mondhoeken ervoor zorgen dat je sip kijkt, laten ze je er ook ouder uitzien dan je bent.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken worden veroorzaakt door een overactieve spier in je mondhoeken. Daarbij speelt bij deze cosmetische aandoening ouderdom een rol. Doordat de huid dunner wordt en aan volume verliest, gaan de mondhoeken door de zwaartekracht vanzelf hangen. Daarnaast spelen externe factoren zoals zonlicht en roken ook een belangrijke rol bij afhangende mondhoeken.

Tot slot zorgt ouderdom ook voor een afname van de elasticiteit van de huid. Waar bij een jonge huid, de huid rondom de mond vanzelf terug veert, kan het zijn dat een oudere huid deze elasticiteit niet langer heeft. Waardoor de mondhoeken altijd hangen, ook als je een normaal humeur hebt.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een behandeling tegen hangende mondhoeken iets voor jou is? Maak dan nu gratis, en natuurlijk geheel vrijblijvend, online een afspraak.

Behandeling tegen hangende mondhoeken

Heb je last van hangende mondhoeken? Dan is het wellicht fijn om te weten dat deze aandoening gemakkelijk te behandelen is. Om hangende mondhoeken te behandelen is dan ook geen plastische chirurgie nodig. Bij Cosmetic Clinics kunnen we door middel van botox, soms gecombineerd met een filler, gemakkelijk en snel jouw mondhoeken verstevigen en weer laten stralen.

Om afhangende mondhoeken te corrigeren maken wij gebruik van een tijdelijke spierverslapper, botox. Hierdoor kan de overactieve spier, die de verantwoordelijk is voor het naar beneden trekken van de mondhoeken, niet langer zo hard trekken waardoor de mondhoeken weer in hun neutrale stand komen. In sommige gevallen wordt de botox behandeling tegen hangende mondhoeken gecombineerd met een behandeling van de “marionetlijnen”. Dit zijn de plooien die vanaf de mondhoeken naar de kaaklijn lopen, en die zichtbaar worden door een verlies aan volume. Deze plooien zorgen ervoor dat het lijkt alsof de mondhoeken hangen. Als je hier ook last van hebt, dan wordt naast het verslappen van de spieren in de mondhoek ook een filler gebruikt om het verlies aan volume in de plooien tegen te gaan.

Of alleen een behandeling met botox tegen hangende mondhoeken in jouw geval voldoende is om het gewenste resultaat te behalen, wordt vooraf met de arts bepaald in het intake gesprek. Dit gesprek vindt altijd plaats voordat we de daadwerkelijk behandeling starten.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Marionetlijnen voor en na

Plekje verwijderen naPlekje verwijderen voor

Kosten van een behandeling tegen hangende mondhoeken

De kosten van een behandeling tegen hangende mondhoeken is afhankelijk van of alleen een spierverslapper voldoende is om jouw vrolijke blik weer terug te krijgen. Is dit niet het geval, dan wordt een de spierverslapper gecombineerd met een filler om het hele gebied romdom de mondhoeken te verstevigen en te liften.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten

Werking

3 tot 4 maanden

Veelgestelde vragen

Hangende mondhoeken zijn mondhoeken die permanent hangen, ook als je niet verdrietig of chagrijnig kijkt. Deze aandoening wordt veroorzaak door een overactieve spier in dit gebied die de mondhoeken als het ware naar beneden trekken.

Nee, dit zijn twee verschillende aandoeningen.  Bij Marionetlijnen zijn de plooien die van je mondhoeken naar kaaklijn lopen zichtbaar geworden door een verlies aan volume in de huid. Hierdoor lijkt het alsof de mondhoeken hangen, maar dit is niet het geval.

Bij hangende mondhoeken zijn de spieren die van de mondhoeken naar beneden lopen overactief, waardoor deze constant naar beneden getrokken worden. 

Over het algemeen worden hangende mondhoeken behandel met een spierverslapper (botox). In sommige gevallen is dit niet de oplossing, omdat de hangende mondhoeken ook kunnen ontstaan door volume verlies, in dat geval is een filler de oplossing.

De prijs verschilt natuurlijk per cosmetische kliniek. Bij Cosmetic Clinics kost een botox behandeling tegen hangende mondhoeken €92,-.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301