fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Gummy smile

Voel jij wel eens de behoefte om je hand voor je mond te houden als je lacht, om je lach te verbergen? Bijvoorbeeld omdat er veel tandvlees tevoorschijn komt bij jouw lach? Dan kan het zijn dat je last hebt van een gummy smile. Lees hier wat je er tegen kunt doen.

Wat is een gummy smile?

Lachen is goed voor je, tenminste, dat is wat ze altijd zeggen. Maar als jij je schaamt voor je lach, bijvoorbeeld omdat er erg veel tandvlees zichtbaar is, kan het zijn dat lachen jou snel weer vergaat.

Komt er bij jouw lach veel tandvlees te voorschijn? Dan kan het zijn dat je last hebt van een ‘Gummy Smile’, ook wel ‘Tandvleeslach’ genoemd. Een gummy smile is vaak een aangeboren aandoening, waar je zelf erg weinig aan kunt doen. De veroorzaker? Een te hard werkende spier in je bovenlip. Geen groot probleem, maar het gevolg kan erg vervelend zijn.

Echter stoort niet iedereen zich hieraan en niet bij iedereen is het even ‘erg’. Stoor jij je wel aan jouw tandvleeslach? Dan is het goed om te weten dat er gemakkelijk iets aan te doen is met een tijdelijke spierverslapper.

Gummy smile behandelen met botox

Als je last hebt van een tandvleeslach, kun je hier gemakkelijk wat aan laten doen met een minimale ingreep. Met een paar kleine prikjes botox, net naast de neus, worden de spieren die verantwoordelijk zijn voor het omhoog trekken van de bovenlip tijdelijk verslapt. Het resultaat is een mooie lach, waarbij jouw natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden blijft. De resultaten zijn al na een week optimaal zichtbaar, en hier houd je 3 tot 4 maanden plezier van!

Omdat botox in de medische wereld al heel lang gebruikt wordt, is het een product waar veel onderzoek naar is gedaan. Hierdoor is het een veilig product zonder zware bijwerkingen. Wel kan het zijn dat het gebied rondom de prikjes rood wordt en wat opzwelt, maar dit verdwijnt over het algemeen vanzelf weer.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een gummy smile behandeling iets voor jou is? Maak dan nu gratis, en natuurlijk geheel vrijblijvend, online een intake afspraak.

De behandeling van een Gummy smile

Om een tandvleeslach te verhelpen, is dus geen operatie nodig. Eigenlijk is de oplossing erg simpel; een paar kleine prikjes spierverslapper (botox) die ervoor zorgen dat de spiertjes de bovenlip niet meer zo stevig naar boven kunnen trekken. Het resultaat? Een stralende lach zonder een grote hoeveelheid tandvlees!

Een gummy smile behandeling is een kleine ingreep. De behandeling zelf duurt zo’n 5 tot 10 minuten en na de behandeling kun je gelijk verder met je dag. Bovendien is verdoving voor deze behandeling niet nodig, omdat de spierverslapper door onze arts geïnjecteerd wordt met een zeer fijne naald.

Wel moet je erop letten dat je niet binnen 4 uur na de behandeling gaat liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de spierontspanner zich naar ongewenste plekken verspreid.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Gummy smile behandeling voor en na

Kosten gummy smile behandeling

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

5 minuten

Werking

3 tot 4 maanden

Veelgestelde vragen

Een gummy smile, ook wel tandvleeslach genoemd, is een aandoening waarbij er veel tandvlees zichtbaar wordt als je lacht.

Dit is een erfelijke aandoening, en hoeft niet perse storend te zijn. Een gummy smile wordt veroorzaakt door een te hard werkende spier die je bovenlip te ver naar boven trekt als je lacht. 

Een gummy smile kan gemakkelijk verholpen worden met een tijdelijke spierverslapper.

Zelf kun je weinig doen tegen een gummy smile. Een tandvleeslach wordt veroorzaakt door een te sterke spier die je bovenlip te hard omhoog trekt. Hierdoor komt er meer tandvlees tevoorschijn dan wenselijk is. 

Een gummy smile kan eenvoudig verholpen worden met een paar kleine prikjes tijdelijke spierverslapper (botox) die ervoor zorgen dat de spier die hiervoor verantwoordelijk is niet meer zo hard aan je bovenlip kan trekken.

 

Al binnen een week na de behandeling zijn de resultaten perfect zichtbaar. Deze effecten houden zo'n 3 tot 4 maanden aan. Hierna zal het tandvlees weer steeds zichtbaarder worden als je lacht. 

Gelukkig is een gummy smile behandeling veilig te herhalen als de effecten zijn uitgewerkt. Een bijkomend voordeel; door een botox behandeling te herhalen, wordt de spier steeds slapper, waardoor de resultaten steeds langer zichtbaar blijven.

Een behandeling tegen een gummy smile is een klein ingreep. De behandeling zelf duurt slechts 5 minuten. Bovendien is verdoving niet nodig en kun je na de behandeling gelijk verder gaan met je dag.

Een gummy smile behandeling is niet nodig voor iedereen die zichtbaar tandvlees heeft bij het lachen. 

Komt er bij jou echter zoveel tandvlees te voorschijn als je lacht dat je je ervoor schaamt? Dan kan een gummy smile behandeling iets voor jou zijn.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301