Mond

lipvolume en lipcontour

Soms zijn we al vanaf het begin door de natuur met smalle lippen bedeeld. In andere gevallen worden de lippen dunner omdat, bij het ouder worden, de huid slapper wordt en de lippen aan volume verliezen.

Een lipbehandeling met een filler kan lippen subtiel of zichtbaar voller maken. Maar ook een asymmetrische of scheve lip kan gecorrigeerd worden. In het ene geval met een filler, maar in andere gevallen, bijvoorbeeld als de asymmetrie het gevolg is van mimiek, kan voor een spierontspannende behandeling met botox gekozen worden.
Met een combinatie van fillers en botox kan ook een mooie, sensuele lipcontour verkregen worden. Bij volumevergroting houden we hoe dan ook altijd in het oog dat de onderste lip mooi en natuurlijk in verhouding is met de bovenlip. En uiteraard gaan we met beleid te werk – uw lippen zullen er na behandeling niet ‘opgepompt’, maar mooi en natuurlijk uitzien.

In een enkel geval zijn meerdere behandelingen aan te raden, bijvoorbeeld als de lippen erg dun zijn en het proces van voller maken beter geleidelijk, en dus verspreid over meerdere consulten, kan worden uitgevoerd. Hierbij kunnen zowel fillers worden toegepast als een skinboosterprogramma. Samen met de arts kunt u bepalen wat het meest aan te raden is voor uw situatie. Uw lippen worden ook zachter en glanzender na een fillerbehandeling, want de regulerende, huideigen moleculen in het hyaluronzuur van onze fillers herstellen hun natuurlijke vochthuishouding.

rokerslijntjes

Rokerslijntjes of rokersrimpeltjes (of “de barcode”) zijn de verticale lijntjes in de huid vlak boven de bovenlip, die ontstaan door bepaalde, meest tuitende, mimieken van de mond. Rokers maken die beweging vele tientallen keren per dag, waardoor na verloop van tijd dit gebied bij hen veel sterker getekend zal zijn dan bij niet-rokers. Daar ontlenen deze permanente en vaak als ontsierend ervaren rimpeltjes hun naam dan ook aan. Maar ook veelvuldige blootstelling aan zonlicht kan een rimpelend effect hebben. De huid in dit gebied kan weer strakker getrokken worden door subtiele opvulling met fillers. Maar zeker ook een behandeling met skinboosters kan een langdurig effect opleveren. Welke behandeling het beste bij u past, kan de arts het beste beoordelen tijdens een consult en in overleg met u.

mondhoeken en marionetlijnen

Mondhoeken die in ruststand naar beneden buigen, geven een trieste of ontevreden indruk. Dat staat niet zo leuk en is extra jammer als u een opgewekt en tevreden mens bent. Het is het gevolg van overactiviteit van een spier die de mondhoeken naar beneden trekt.

Het inbrengen van botox ontspant deze spier, waardoor uw mond weer tevredenheid en positiviteit uitstraalt. Vaak wordt dit gecombineerd met een behandeling van de zgn. marionetlijn, de plooien die lopen van de mondhoeken naar de onderkant van de kin. Door het aanbrengen van een filler in deze plooien verdwijnen de schaduwen, krijgen de mondhoeken een extra versteviging en wordt uw gezichtsuitdrukking weer veel vrolijker en jeugdiger.

Ook zal onze arts rekening houden met de contour van wangen en jukbeen. Mochten deze aan volume verloren hebben, dan zal aanvulling hiervan ook een meeliftend effect op de marionetlijn hebben.

Een behandeling met skinboosters bevordert bovendien de huidfunctie en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint. Het verstevigende effect van de skinboosters geeft rimpels en plooien minder kans. Kijk mee met onze arts naar een computersimulatie van hoe uw gezicht er na behandeling uit kan zien, en overleg welke behandeling of combinatie van behandelingen het beste bij u past.

gummy smile (tandvleeslach)

Als bij het lachen de bovenlip te veel omhoog komt en daardoor een groot deel van het tandvlees zichtbaar wordt, spreken we van een gummy smile of tandvleeslach (‘gum’ is Engels voor tandvlees). Als u hier last van heeft (niet iedereen stoort zich eraan, en het is niet bij iedereen even ‘erg’), is het met een paar kleine prikjes met botox net naast de neus te verhelpen. De spier die verantwoordelijk is voor het omhoog trekken van de lip wordt ontspannen en komt niet te ver meer omhoog.

Soms kan aanvulling met een filler gewenst zijn, om de bovenlip wat meer volume te geven voor een beter effect. Al na een paar dagen komt de bovenlip bij het lachen weer keurig tot aan de bovenrand van de tanden. Het resultaat is een mooie lach, waarbij uw natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden blijft.

Afspraak maken voor gratis en vrijblijvend consult met arts