fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Kinliposuctie

Men kan zich enorm storen als er bij de onderkin vet ophoopt. Het maakt je ouder, laat je gezicht er voller uitzien en op foto’s probeer je hem te verbergen. Sporten, afvallen en gezond eten hebben geen invloed. Een onderkin ontstaat door erfelijke factoren, overgewicht en/of veroudering.

Wat is een kinliposuctie?

Liposuctie of liposculptuur is de gouden standaard als het gaat om het verwijderen van overtollig vet rondom de kaaklijn en kin. De ingreep is relatief snel, er is niet veel hersteltijd, het is niet erg pijnlijk en de resultaten zijn uitstekend.

De ingreep is goed te verdragen door de verdoving en duurt ongeveer een uur. Met een paar kleine prikjes en een stompe naald kan het vet makkelijk verwijderd worden. Doordat je goed verdoofd bent, voel je niets van de behandeling.

Direct na de behandeling krijg je een speciale band die je 1 week moet dragen. Na een korte controle mag je weer naar huis. Je krijgt instructie mee wat je wel en niet mag doen.

Voor wie is een kinliposuctie?

Tijdens het eerste consult bekijkt de arts samen met jou of deze behandeling geschikt is voor je. Het is heel belangrijk dat bij de onderkin vet te voelen is. Als er sprake is van alleen huidoverschot, is kinliposuctie niet de juiste behandeling voor je.

Pijn / Verdoving

Verdoving

Tijd

1 tot 1,5 uur

Werking

Blijvend

Napijn en herstel

Na deze ingreep moet het lichaam weer herstellen. Het gebied is gezwollen, er kunnen blauwe plekken ontstaan en het gebied is gevoelig. Een beurs gevoel, spierpijn of een brandend gevoel is normaal en verdwijnt ook weer. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Na ongeveer 2 tot 6 weken trekt dit weer weg. Na een aantal weken zal de zwelling grotendeels verdwenen zijn. Pas na 3 maanden kun je het uiteindelijke resultaat zien.

Blijvend resultaat

Vaak is het resultaat van de liposculptuur van de kin blijvend; de vetcellen die weggezogen zijn die blijven weg. Er blijft altijd een deel vetweefsel achter, dit is ook noodzakelijk voor de vorm van je kin en is belangrijk voor de functie van de huid.

Door een ongezond voedingspatroon kunnen de overgebleven vetcellen weer groter worden. Daarom adviseren wij gezonde voeding en veel sporten voor een blijvend resultaat.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Gratis vrijblijvend advies

Wil je meer informatie of laten onderzoeken of deze behandeling geschikt is voor je? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Risico’s en complicaties

Bij iedere ingreep zijn er risico’s en kunnen er complicaties ontstaan. Gelukkig komt dit zelden voor en door je te houden aan de adviezen die je van ons krijgt, is de kans uiterst gering.

Eventuele complicaties en/of risico’s zijn:

Ophoping van bloed onder de huid (dit moet dan verwijderd worden)
Reactie op de verdoving
Nabloeding
Infectie
Verandering van gevoel
Zichtbare littekens
Onregelmatigheden
Slappe huid na liposuctie
Niet tevreden over het resultaat

Wat kost een kinliposuctie?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

De littekens na een liposuctie-behandeling van de onderkin zijn bijna niet zichtbaar. Tijdens de ingreep worden er maar hele kleine sneetjes gemaakt van twee à drie millimeter. Hechtingen zijn dan ook niet nodig. Daarnaast zal de cosmetisch arts er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Het ligt eraan wat voor werk je doet. In de eerste week na de ingreep mag je geen zwaar lichamelijk werk doen. Over het algemeen kun je na een week weer aan het werk. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301