fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

Kin & Kaak

De contouren van je gezicht worden veelal bepaald door de kaaklijn en de kin, deze geven profiel aan je gezicht. Naarmate je ouder wordt kan dit profiel er anders uit gaan zien, hier zijn verschillende oorzaken voor. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook behandelingen waardoor het niet meer zo opvalt.

Kaaklijn en kin contour

Met de jaren verliest het botweefsel in je kaak aan volume. Daardoor wordt je kaaklijn minder sterk, en komt er als het ware een deukje in. Dit deukje wordt steeds zichtbaarder naarmate je huid – ook al als gevolg van het ouder worden – dunner wordt. Ook kunnen er vetophoping in je kaak plaatsvinden. Door het aanbrengen van volume met behulp van fillers, krijg je een mooie scherpe kaaklijn terug. Ook zakt de huid dan minder makkelijk naar beneden. Het resultaat is een jeugdige en natuurlijke uitstraling. Een goed geplaatste filler bij mannen ter hoogte van de kauwspier geeft de kaak weer een meer rechthoekig uiterlijk, wat de mannelijk, stoere lijn van het gezicht versterkt.

Als je vindt dat je kin te kort, te lang, teveel ingetrokken of juist te opvallend is, dan hoef je niet zoals vroeger onder het mes om dit te corrigeren. Door het aanbrengen van een filler op de juiste plaatsen in de kin kunnen contouren weer de natuurlijke proporties terugkrijgen.

Contour behandeling

Er zijn twee opties om de contouren van de kaak en kin te behandelen, botox en fillers. Het verstrakken van de kaaklijn met botox zorgt ervoor dat de omvang van de kaakspier afneemt waardoor de kaaklijn versmalt, hierdoor wordt de V-lijn van het gezicht duidelijker. Het gezicht lijkt slanker, en jeugdiger en de nadruk wordt meer op de jukbeenderen gelegd. De tweede optie is door middel van fillers, hier worden de ruimtes opgevuld waardoor de huid weer strakker om uw kaaklijn zit, deze zorgt er dus voor dat de verslapte huid weer strakker wordt.
Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk
Bocouture, Aliaxin of Juvéderm
Tijd

15 minuten bij botox

30 – 45 minuten bij een filler

Werking

Bij botox 3 – 4 maanden

Bij filler 6 – 12 maanden

Wat is een sinaasappelhuid kin?

Een bepaalde spier dat in de kin vast zit aan de huid, de onderlip en het bot, zal in het normale verouderingsproces doorgaans wat harder gaan werken en wat strakker komen te staan. Daardoor wordt er als het ware van binnenuit aan de huid van de kin getrokken, met als resultaat vaak een sinaasappelschil achtig aanzien met lijntjes en putjes. Het wordt ook wel eens een golfbalkin genoemd.

Putjes Kin behandeling

Deze kinspier is heel eenvoudig en veilig te ontspannen door toediening van botox. Eventuele hardnekkige lijntjes kunnen dan ook nog van een ‘touch up’ met een filler profiteren. Het resultaat is een mooie, egale kin met een strakke en natuurlijke uitstraling.
Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk
Bocouture, Aliaxin of Juvéderm
Tijd

15 minuten bij botox

30 – 45 minuten bij een filler

Werking

Bij botox 3 – 4 maanden

Bij filler 6 – 12 maanden

Tandenknarsen

Nachtelijk tandenknarsen is niet goed voor je tanden – in het bijzonder het glazuur heeft er onder te lijden. Maar ook klachten als pijn in de kaakstreek of zelfs hoofdpijn door de gespannen kaakspieren komen wel voor als gevolg van tandenknarsen. Daarbij kan de kaakspier hierdoor wat dikker worden waardoor je gezicht een andere verhouding krijgt.

Behandeling tegen tandenknarsen

Tandenknarsen is dus niet alleen vervelend, maar kan ook zorgen voor last op verschillende plekken. Gelukkig kan een injectie met botox in de kaakspier helpen om de spanning te verlagen, het tandenknarsen en kaakklemmen te verminderen of zelfs helemaal tot stand te brengen. 

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk
Bocouture
Tijd
20 minuten
Werking
3 tot 6 maanden

Kinliposuctie

Men kan zich enorm storen als er bij de onderkin vet ophoopt. Het maakt je ouder, laat je gezicht er voller uitzien en op foto’s probeer je hem te verbergen. Sporten, afvallen en gezond eten hebben geen invloed. Een onderkin ontstaat door erfelijke factoren, overgewicht en/of veroudering.

Liposuctie of liposculptuur is de gouden standaard als het gaat om het verwijderen van overtollig vet rondom de kaaklijn en kin. De ingreep is relatief snel, er is niet veel hersteltijd, het is niet erg pijnlijk en de resultaten zijn uitstekend.

Voor wie is een kinliposuctie?

Tijdens het eerste consult bekijkt de arts samen met jou of deze behandeling geschikt is voor je. Het is heel belangrijk dat bij de onderkin vet te voelen is. Als er sprake is van alleen huidoverschot, is kinliposuctie niet de juiste behandeling voor je.

Pijn / Verdoving

Verdoving

Tijd
1 tot 1,5 uur
Werking
Blijvend

Wat kost een kin- en/of kaakbehandeling?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Wanneer de huid rond je kaak wat slap is kan deze vaak verstevigd worden door middel van fillers, we adviseren dan wel om andere delen van het gezicht ook te behandelen voor een optimaal resultaat. Je kunt bij Cosmetic Clinics een gratis en vrijblijvende intake inplannen om te kijken wat het beste past bij jouw gezicht en wensen.
Er wordt eerst samen met de behandelend arts een behandelplan gemaakt, hieruit blijkt of de behandeling gebruik maakt van fillers of botox. Als er met botox behandeld wordt, zijn dit een aantal prikken in de kaakspier (masseter). Bij een filler behandeling wordt er ook met een canule gewerkt.

Een filler op basis van hyaluronzuur in de kaaklijn blijft ongeveer 9-12 maanden zitten. Dit hyaluronzuur wordt uiteindelijk door het lichaam zelf afgebroken. 

Nee, met de filler behandeling verbeteren wij juist de contouren van de kaak en kin en dus van het gezicht. Wij behandelen zo natuurlijk mogelijk, waardoor de natuurlijke contouren van het gezicht beter zichtbaar zijn.
Na 4 tot 8 weken kan je al het verschil zien, dit houdt daarna van 3 tot 4 maanden aan. Een herhaalbehandeling kan deze periode natuurlijk verlengen en de kaaklijn zelfs nog verder versmallen.
Na 2 weken moet de Botox al een voelbare vermindering van de spieractiviteit geven en daarmee vermindering van de pijnklachten.
Er zijn twee typen behandelingen die met botox en die met fillers. Het smaller maken betreft botox omdat deze de spier laat ontspannen. Het strakker maken gaat met fillers die het volumeverlies en het verlies van elasticiteit tegen gaan. Afhankelijk van jouw specifieke geval kan de beste behandeling worden gekozen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301