Kaken

kaaklijn contour

Met de jaren verliest het botweefsel in je kaak aan volume. Daardoor wordt je kaaklijn minder sterk, en komt er als het ware een deukje in. Dit deukje wordt steeds zichtbaarder naarmate je huid – ook al als gevolg van ouder worden – dunner wordt. Ook vindt vethoping in je kaak plaats. Door het aanbrengen van volume met behulp van fillers op de juist plaatsen, krijg je een mooie scherpe kaaklijn terug. Ook zakt de huid dan minder makkelijk naar beneden. Het resultaat is een jeugdige en natuurlijke uitstraling. Een goed geplaatste filler bij mannen ter hoogte van de kauwspier geeft de kaak weer een rechthoekiger uiterlijk, wat de mannelijk, stoere lijn van het gezicht versterkt.

kin contour

Als u vindt dat uw kin te kort of te lang of teveel ingetrokken of juist te geprononceerd is, dan hoeft u niet langer, zoals vroeger wel het geval was, onder het mes (waarbij soms zelfs de kaak eerst gebroken moest worden om ‘m weer recht te kunnen zetten) om dit te corrigeren. Door het aanbrengen van een filler op de juiste plaatsen in de kin kunnen contouren weer hun natuurlijke proporties terugkrijgen.

volume jukbeenderen

Naarmate we ouder worden, verandert er van alles aan ons gezicht. De botmassa loopt terug, het verlies aan collageen en elastine maakt onze huid dunner en slapper, onderhuids loopt het volume in vet- en spierweefsel terug, en door al deze veranderingen gaat ons gezicht er anders uitzien.

Ook jukbeenderen verliezen op deze manier aan volume. Niet alleen worden de wangen slachtoffer van de zwaartekracht, ook rond neus en mond ontstaan ongewenste plooien, en soms zelfs wat huidoverschot onder kin en kaak.

Behandeling van de jukbeenderen met een filler geeft het hele gebied versteviging en heeft een liftend effect. De jukbeenderen krijgen meer contour en volume, waardoor de huid als het ware wordt aangespannen en mooi strak wordt.

Het terugwinnen van volume aan de jukbeenderen kan op zichzelf staand worden uitgevoerd, of in combinatie met de neus-lippenplooi, slapen en/of wangen, of zelf als onderdeel van de liquid facelift, waarbij het totale gezichtsvolume wordt verbeterd. Door meer volume aan de jukbeenderen te geven, zal ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

Afspraak maken voor gratis en vrijblijvend consult met arts