fbpx
Heb je een vraag? Bel nu met Monique op 085-4019820

HIFU

4D HIFU Ultherapie behandeling – voor verstrakking en versteviging van de huid 

Wat is HIFU?

HIFU is een huidverjongende behandeling voor verstrakking en versteviging van de huid maar dan zonder botox en  fillers. HIFU staat voor High Intense Focused Ultrasound.
Met ultrageluidsgolven wordt diep in de huid het onderhuids bindweefsel verwarmd (tot in de SMAS laag).

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat deze techniek in staat is om diep in de huid energie af te leveren, voor het selectief verwarmen van het dermale en sub-dermale weefsel; op een manier dat oppervlakkig en omringend weefsel niet aangetast wordt.
Er ontstaat een wondgenezingsreactie waardoor nieuw collageen ontstaat en samentrekking van het weefsel. Dit leidt tot geleidelijk liften en verstrakken van de huid.
Er is geen downtime, dat wil zeggen dat er geen hersteltijd is.

Voor wie is HIFU?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers of botox willen. De behandeling is makkelijk toe te passen en heeft nauwelijks bijwerkingen. Door de HIFU behandeling wordt de huid van het gezicht, hals of decolleté op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd.

HIFU is geschikt voor mannen, vrouwen en iedere huidskleur. Verzorging van de huid is erg belangrijk na de behandeling. Je krijgt van ons een masker voor thuisgebruik (is inclusief) en advies voor overige huidverzorgingsproducten.

De zones die behandeld kunnen worden zijn:
– Voorhoofd
– Wenkbrauwlift
– Kraaienpootjes
– Wangen
– Neuslippenplooi
– Rond de mond
– Kaaklijn
– Onderkin
– Hals
– Decolleté

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

HIFU

Tijd

45-90 minuten 

Werking

6 tot 12 maanden

Resultaten van een HIFU behandeling

Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar, dat is pas na 2-3 maanden. Collageen aanmaak heeft immers tijd nodig. Afhankelijk van de conditie van de huid geeft HIFU al na één behandeling resultaat.

De duur van de resultaten van de behandeling verschillen van persoon tot persoon. Goede huidverzorging en zonbescherming is van groot belang. Daarnaast heeft een gezonde levensstijl een positief effect op de huid.

 

HIFU combineren

HIFU is erg mooi te combineren met fillers, botox of Profhilo. Wij adviseren eerst de HIFU behandeling te ondergaan om het resultaat te beoordelen. Later kan de finishing touch gedaan worden met andere behandelingen.

Contra-indicaties van een HIFU behandeling zijn:

– Injectables korter dan 6 weken geleden
– Hartritmestoornis
– Pacemaker
– Gebruik van bloedverdunners
– Infecties
– Herpesinfectie (koortslip)
– Open acné
– Open wonden
– Immuunstoornissen
– Hart-, lever en nierfalen
– Zwangerschap
– Epilepsie

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een HIFU behandeling voor jou geschikt is? Maak een afspraak voor een intake gesprek, dit is gratis en vrijblijvend. De HIFU behandeling wordt in Amersfoort gedaan.

Risico's en complicaties HIFU

De behandeling is niet geheel gevoelloos, je kan een warmte prikkeling of een tinteling voelen. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling een pijnstilling innemen (bijv. paracetamol).

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU behandeling. Na de behandeling kan de huid licht rood of iets gezwollen zijn, dit verdwijnt binnen een paar uur. 

Sommige mensen ervaren na een HIFU behandeling lichte zwelling, tintelingen, een beurs gevoel of gevoeligheid bij aanraking. Dit is van tijdelijke aard en kan variëren van een paar uur tot 10 dagen. 

Een enkele keer kan er tijdelijk een blauwe plek ontstaan of gevoelloosheid op kleine delen van de huid. 

Na de HIFU behandeling moet je de eerste 2 weken warmtebronnen vermijden, zoals de zon, sauna en zonnebank. Blijf de eerste 2 dagen na de behandeling uit de zon.

Wat kost een HIFU behandeling?

1 zone is:

  • voorhoofd en wenkbrauwlift
  • kraaienpootjes en wenkbrauwlift
  • wangen
  • rond de mond en neuslippenplooi
  • kaaklijn
  • onderkin
  • hals
  • decolleté

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze uitgebreide nazorg. 

HIFU is niet helemaal zonder pijn, maar het mag ook niet heel pijnlijk zijn. De meeste mensen ervaren het als gevoelig, maar wel te doen. Je kunt er voor kiezen om vlak voor de behandeling 2 tabletten Paracetamol te slikken. 

In principe is één behandeling voldoende. Mocht een tweede behandeling nodig zijn, dan kan dit op z’n vroegst 3 maanden na de eerste behandeling gedaan worden.

Het is mogelijk dat je 6 tot 12 maanden na de behandeling nog steeds verbeteringen constateert. 

Ja, dat kan zeker. Juist de combinatie met andere behandelingen, zoals Profhilo, botox, fillers of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste zorgt voor een nog mooier resultaat. Doe dit pas op z’n vroegst 2 weken na de HIFU-behandeling. 

Als je een filler-, of botoxbehandeling hebt ondergaan, moet je minimaal 6 weken wachten voordat je een HIFU behandeling laat doen. 

Na een HIFU behandeling moet je minimaal 2 weken wachten voor iedere andere behandeling. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

‘Een enthousiaste en tevreden klant maakt mij blij’.

Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993. Ze is een enthousiaste arts met vele jaren ervaring in de gezondheidszorg.

Zij werkt al bijna 20 jaar als fertiliteitsarts, en communicatie met de patiënt in combinatie met praktische vaardigheden is wat voor haar het artsenvak elke dag weer verrassend en mooi maakt.

Cosmetische geneeskunde heeft al lange tijd haar belangstelling en daarom besloot zij de stap te maken. 
Nicolette is cosmetisch arts KNMG. 

Zij heeft sindsdien veel trainingen gevolgd op het gebied van injectables en heeft ook enige tijd in haar eigen praktijk gewerkt. Wat ze daar echter miste was het contact en de kennisuitwisseling met collega’s. 

Bij het team van Cosmetic Clinics voelde ze zich direct prettig en ze is enthousiast over de werkwijze van deze kliniek met aandacht voor de klant en het streven naar een natuurlijk frisse uitstraling.

Geen productiewerk maar cliënten in de spiegel laten kijken en laten vertellen wat ze daar graag willen zien.

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette botox, fillers, Profhilo en kleine chirurgie.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp. 

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden in 2008. Daarnaast is zij sinds 2011 huisarts. Tijdens haar studie en haar werk heeft ze zich altijd geïnteresseerd voor de kleine chirurgische verrichtingen. Zo heeft ze tijdens haar studie ervaring opgedaan binnen de plastische chirurgie. In haar huidige praktijk is de Marieke de vraagbaak op dit gebied.

Voor Cosmetic Clinics doet Marieke de ooglidcorrecties, kinliposucties en andere chirurgische verrichtingen naast botox, fillers en Profhilo.

Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer, Dronten en Huissen. 

BIG-registratie 69909802601

Eefke Carey

Eefke behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit van Rotterdam (Erasmus) in 1999. Na een aantal praktijkjaren in Spijkenisse en Hoogvliet werkt zij sinds 2003 als huisarts in Lelystad.

Al voor haar specialisatie tot huisarts deed zij veel ervaring op in huidproblematiek/kleine chirurgie en bouwde dit verder uit in de cosmetische geneeskunde, o.a. door het volgen van verschillende trainingen in het werken met fillers, botox, peelings en overige huidverbeteringen.

Het luisteren naar de wensen van cliënten en het streven naar een fraai natuurlijk resultaat, waarbij met een minimum aan ingrepen de natuurlijke schoonheid maximaal wordt benadrukt, staat centraal in haar werkwijze.

Haar verbondenheid aan Cosmetic Clinics geeft Eefke de gelegenheid haar twee passies (huisarts en cosmetisch arts) te combineren, en een bijdrage te leveren aan het toegankelijk maken van het volledige scala aan behandelingen voor het gehele lichaam voor een zo breed mogelijk publiek.

Voor Cosmetic Clinics doet Eefke botox, fillers, skinboosters, Profhilo en kleine chirurgie.

Daarnaast is Eefke ook verantwoordelijk voor de opleidingen van de artsen binnen de kliniek.

Eefke werkt op de locaties Amersfoort, Dronten en Lelystad.

BIG-registratie 79048588301