Hals- en decolleté

hals- en decolletéversteviging

De zwaartekracht en het slapper worden van de halsspier hebben een negatief effect op de verticale huidplooien in onze hals, die vanaf ons 50e levensjaar dan ook steeds meer uitzakken. Ook veroudert de huid van hals en decolleté vaak sneller door blootstelling aan de zon – vooral omdat het gebied bij het insmeren met zonnebrand nogal eens wordt overgeslagen, en door verminderde aanmaak van collageen en elastine.
Dit proces wordt nog eens versterkt als je een zijslaper bent, en door onvoldoende hydratatie van het lichaam – en dus ook van de huid. Omdat er minder zweet- en talgklieren in hals en decolleté zitten, is de huid daar extra gevoelig voor beschadigingen, rimpelt en verkleurt sneller en ziet er daardoor soms ouder uit dan de huid van het gezicht.

Gebruik van goede crèmes, peelings, zonbescherming en veel water drinken kunnen het verouderingsproces afremmen. De halslijnen kunnen ontspand worden door het gebruik van botox, en toediening van een filler op de juiste plaatsen kan weer een verstevigend effect hebben.

Zeer goede resultaten kunnen behaald worden door een behandeling met skinboosters. Deze krachtige huidtherapie bevordert de huidfunctie (o.a. de aanmaak van collageen), geeft huidplooien minder kans en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

kaaklijn contour

Met de jaren verliest het botweefsel in je kaak aan volume. Daardoor wordt je kaaklijn minder sterk, en komt er als het ware een deukje in. Dit deukje wordt steeds zichtbaarder naarmate je huid – ook al als gevolg van ouder worden – dunner wordt. Ook vindt vethoping in je kaak plaats.

Door het aanbrengen van volume met behulp van fillers op de juist plaatsen, krijg je een mooie scherpe kaaklijn terug. Ook zakt de huid dan minder makkelijk naar beneden. Het resultaat is een jeugdige en natuurlijke uitstraling.

Een goed geplaatste filler bij mannen ter hoogte van de kauwspier geeft de kaak weer een rechthoekiger uiterlijk, wat de mannelijk, stoere lijn van het gezicht versterkt.

Afspraak maken voor gratis en vrijblijvend consult met arts